Circa 50 de călători sunt blocaţi de dimineaţă în gara Oradea de greva spontană a angajaţilor din CFR. Până la ora 10.30 un număr de opt trenuri înregistrau întârzieri, iar numărul lor era în creştere.

Spre exemplu, cursa care trebuia să ajungă de la Satu Mare avea o întârziere de peste 240 de minute iar cea de Timişoara de peste 210 minute.

"Nu se mai circulă de la ora 8:30. Nu ştim când se va relua circulaţia. Aşteptăm şi noi să vedem ce se întâmplă", a declarat neoficial un ceferist.

Greva spontană a feroviarilor români a stârnit nemulţumirea călătorilor care aşteptau în staţie. Cei mai mulţi spuneau că nu ar fi pornit la drum dacă aflau din timp de protest.

"Aseară m-am uitat la ştiri şi nu se ştia nimic. Trebuia să anunţe cumva!", a declarat o femeie.

La fel de nemulţumită era o călătoare care aştepta pe peron înconjurată de geamantane. "Eu merg acasă la Iaşi, când mi-am luat bilet mi-au spus că trenul are întârziere, dar nu ştiam că e grevă. Trenul trebuia să plece din Oradea la 9.50 dar nimeni nu poate să îmi spună când ajunge în gară. Dacă ştiam nu porneam la drum", a spus nemulţumita.

Pe de altă parte, unii călători păreau să înţeleagă demersul feroviarilor. "Asta este, aşteptăm. Le-o fi ajuns şi oamenilor cuţitul la os. Altceva ce să facă şi ei?", a declarat un bărbat.

În jurul orei 10.45 călătorii aşteptau pe peron, la soare, reluarea circulaţiei. Angajaţii staţiei nu aveau nicio informaţie despre ora la care va traficul feroviar va reintra în normal.

Ceferiştii au intrat în grevă spontană miercuri dimineaţă la ora 7 pe fondul unor nemulţimiri legate de salarizare. La ora această 158 de trenuri sunt blocate în staţii.