Meteorologii au făcut publică luni o nouă estimare a evoluției termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, adică din 24 iunie până pe 8 iulie. Pe scurt, temperaturile vor fi oscilante și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

În Crișana, deci implicit și în județul Bihor, luni și marți vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor termice se va apropia de 32 de grade, apoi va scădea până la 28 de grade, în cursul zilei de joi, 27 iunie.

„La finalul lunii iunie se va resimți o nouă încălzire, astfel că media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade”, se arată în documentul postat pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.

În primele două zile din luna iulie, media maximelor de temperatură va scădea cu 4 - 5 grade, iar în zilele ce vor urma se va situa între 29 și 32 de grade.

Media temperaturilor minimelor va oscila între 15 și 19 de grade, cu valori mai scăzute în cea de a doua săptămână, adică în intervalul 1-8 iulie.

„Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână”, mai arată specialiștii.

Vezi mai jos cum va fi vremea în fiecare regiune în parte!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!