Pentru ca orădenii să își poată planifica cum scapă de vechea canapea, de mobilierul de baie sau chiar de vopseaua care a rămas după ce și-au renovat apartamentele sau casele, operatorul de salubrizare RER Vest a stabilit deja datele pentru cele patru campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase.

Cu programare

Fiecare din aceste campanii se va desfășura pe parcursul a câte două săptămâni. Prima va avea loc în perioada 8 aprilie - 19 aprilie, a doua din 10 iunie până în 21 iunie, a treia va fi organizată între 19 și 30 august, iar ultima din anul 2024 între 11 și 22 noiembrie.

Ridicarea deșeurilor se face de la limita de proprietate, în cazul orădenilor de la case, iar în cazul celor care locuiesc la apartamente, din fața blocului. Doritorii vor trebui să se programeze pentru colectarea deșeurilor la numărul de telefon 0751-306.526, care va fi disponibil între orele 8.30 și 15.30, însă doar din prima zi a campaniei de colectare. 

Pentru colectarea deșeurilor nu se va percepe nicio taxă, cu condiția ca solicitantul să fie client al companiei de salubritate, cu plata facturilor la zi. 

Ce se preia și ce nu 

Deșeurile voluminoase care se pot preda în aceste campanii gratuite sunt piese de mobilier, obiecte de uz casnic, covoare și saltele, calorifere, mobilier de baie, cabine de duș fără sticlă, canapele, precum și deșeuri periculoase ca vopsea, solvenți, spray-uri, insecticid, baterii și acumulatori. Cele două tipuri de deșeuri vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Nu se pot preda în cadrul acestor campanii frigidere, mașini de spălat, aparate de gătit, nimic din ce înseamnă electrocasnic sau electronic. DEEE-urile pot fi totuși predate la cele două Puncte  de colectare separată din Oradea, de pe străzile Thurzo Sandor și Uzinelor, care sunt deschise de luni până sâmbătă, după programul de iarnă, adică între orele 8 și 17.

Și deșeurile voluminoase și periculoase pot fi duse și predate gratuit la cele două centre de colectare, oricând în afara campaniilor de colectare. Așadar, orădenii au soluții la îndemână pentru a-și păstra casele și curțile curate...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!