Sâmbătă, la sala de Sport Sándor Péter din Salonta vor avea loc două partide de futnet (tenis cu piciorul), contând pentru etapa a 9-a a campionatului organizat de Asociaţia Futnet România.

Astfel, de la ora 11, echipa de seniori Tengo va primi replica formaţiei Simex Şimleul Silvaniei. Gazdele sunt lideri în clasamentul general, în timp ce sălăjenii ocupă poziţia a patra. Apoi, de la ora 13, juniorii clubului salontan vor da piept cu componenţii echipei Futnet Timişoara. Intrarea este liberă.

În cel de-al treilea joc al rundei se vor duela echipele clujene, JSF şi Victory, într-un veritabil derby local, care are ca miză locul secund. Ultima etapă a sezonului regulat este programată pentru data de 23 septembrie, ambele echipe salontane urmând să evolueze în deplasare. Juniorii vor juca la Cluj-Napoca, în compania JSF, iar seniorii, la Timişoara.

Pentru data de 8 octombrie, Asociaţia Futnet România a programat prima ediţie a Cupei României, evenimentul urmând să fie găzduit de municipiul Cluj-Napoca, acolo unde, două săptămâni mai târziu, pe 21 octombrie, va avea loc şi play-off-ul campionatului.

Pe de altă parte, Clubul Tengo Salonta a evoluat recent în cadrul unui nou turneu din Interliga de Futnet. Echipa condusă de către Vasile Sorean sr., care a jucat în formula Alex şi Vasile Sorean, Nagy Darius, Denis Purja şi Bagosi István (veteranul Georgel Bobiş a lipsit motivat), a încheiat pe locul trei etapa de la Százhalombatta (Ungaria), asigurându-şi prezenţa în play-off. Organizatorii au decis să anuleze etapele de la Revuca (Slovacia) şi Lodz (Polonia), astfel salontanii vor avea mai mult timp la dispoziţie să pregătească play-off-ul programat la mijlocul lunii octombrie în Slovacia (cel mai probabil la Kosice). Tengo este laureata ultimelor două ediţii ale Interligii la care participă echipe din patru ţări (Slovacia, Polonia, Ungaria şi România).

Prima tabără de futnet

În altă ordine de idei, la finalul lunii august, clubul salontan a organizat o tabără de futnet pentru copii pasionaţi de tenisul cu piciorul. Iniţiativa s-a bucurat de un real succes, pe lângă localnici participând şi copii de la Cluj-Napoca, din pepiniera clubului JSF. Tehnicianul Vasile Sorean a fost ajutat de către clujeanul Paul Negru, dar şi dejucători activi ai echipei naţionale a României (Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Nagy Darius, Georgel Bobiş).

"La tabără s-au înscris 15 copii, aceştia lucrând pe ateliere diferite. Fiecare copil prezent în tabără a primit lecţii de futnet, de la simpla preluare până la elemente complexe de tactică. Participanţii au trecut, prin rotaţie, prin toate probele specifice: simplu, dublu şi triplu. Premisele au fost mai mult decât încurajatoare, bucuria practicării futnetului fiind cuvântul de ordine în această tabără", a declarat antrenorul Vasile Sorean.