După un meci foarte dificil, echilibrat şi cu multe răsturnări de scor, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au câştigat, miercuri seară, şi cel de-al treilea meci pe care l-au jucat în primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale împotriva celor de la BC SCM Timişoara şi s-au calificat în semifinale.

Desfăşurată în Sala Constantin Jude şi în prezenţa unei inimoase galerii orădene, partida de miercuri seara s-a încheiat cu scorul de 86-84 pentru CSM CSU.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu: Mandache, Barnette, Nicoară, Denison şi Franklin.

După un debut echilibrat, priul sfert s-a încheiat totuşi în avantajul de patru puncte al gazdelor, scor 19-15. Sfertul secund a fost mult mai bun pentru orădeni, însă, care în aceste zece minute au marcat 28 puncte şi au primit numai 20, astfel că în pauza mare au fost la conducere pe tabelă, cu 43-39.

Începutul sfertului III a fost mai bun pentru timişoreni, care au egalat la 50, în minutul 24, numai că a urmat revenirea bihorenilor, care au trecut din nou la conducere. În ultimele două minute înaintea ultimei pauze, gazdele au revenit, însă, din nou în avantaj şi după ce au câştigat sfertul cu 25-18, au intrat cu 64-61 în pauză.

Ultimele zece minute au fost foarte disputate, chiar tensionate. După ce timişorenii s-au desprins la 66-61, a urmat o cursă de urmărire a bihorenilor, care în minutul 36 au egalat la 71. Mai mult, elevii antrenorului Cristian Achim au trecut la conducere, doar că în ultimul minut gazdele s-au apropiat la un singur punct, scor 80-81 şi 82-83. Mai lucizi pe final şi fiind şi la conducere, orădenii au reuşit să rămână în avantaj până la final, câştigând cu 86-84 şi calificându-se, după doar trei meciuri, în semifinalele campionatului Ligii Naţionale.

Principalii marcatori ai CSM au fost miercuri Sean Barnette şi Martin Zeno, cu câte 20 de puncte, primul având şi două coşuri de la distanţă. Ei au fost urmaţi de: Sean Denison, cu 17 puncte, Muhamed Pasalic, cu 12 puncte (4x3 puncte), Wiliam Franklin, cu 6 puncte (1), Andrei Mandache, cu 5 puncte (1), Titus Nicoară şi Bogdan Ţîbînă, câte 2 puncte.

De la timişoreni, Octavian Popa Calotă a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte, secondat de Adrian Diaz, cu 20.