Afaceristul susţine în cererea sa că, la semnarea contractului de credit, el ar fi fost în stare de ebrietate, iar soţia sa, care e cosemnatară, a fost sub efectul unor sedative, lucru care s-ar putea demonstra, spune tot el, prin efectuarea unor expertize medico-legale.

"La convenţia de credit încheiată în data de 14 decembrie 2007 între firmă şi bancă solicităm expertiza medico-legală întrucât invocăm lipsa de discernământ a soţiei, asociat în cadrul firmei, care atunci era sub efectul sedativelor pe secţia ATI a Spitalului de obstetrică-ginecologie, precum şi insanitatea de spirit a lui Călin Raita", arată Raita în cererea sa.

Contactat de BIHOREANUL, omul de afaceri susţine că demersul său este îndreptăţit şi legal. „În primul rând, banca pretinde că am semnat contractul la sediul ei, pe 14 decembrie 2007. Nu este adevărat. Soţia mea era în spital, născuse şi se afla sub efectul sedativelor, n-avea cum să fi fost la sediul băncii. A semnat la spital, făsă să fi ştiut exact ce semnează. Există certificat medico-legal, fişă de internare care să demonstreze că soţia sa mea se afla sub efectul sedativelor primite în urma unei operaţii de cezariană. Iar eu, din 13 decembrie şi până pe 15 decembrie, am fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Am martori care vor demonstra acest lucru", susţine Raita.

Potrivit omului de afaceri, insanitatea de spirit pe care a invocat-o duce la nulitatea actelor şi este un temei perfect legal. „Că nu a invocat altcineva până acum acest motiv nu e problema mea", mai spune Raita, care declară, în plus, că nici suma pretinsă de bancă nu este reală. "Eu nu datorez niciun leu băncii. Ei îmi datorează 3,4 milioane de euro pe care i-au furat din contul meu personal şi care nu ştiu nici până azi unde s-au dus", zice Raita.

Solicitarea afaceristului va fi dezbătută la următorul termen de judecată a dosarului de insolvenţă deschis pe numele firmei patronate de Raita şi în care banca Italo Romena s-a înscris pe lista creditorilor, cu împrumutul de 2,5 milioane de euro luat de afacerist în numele firmei şi despre care oficialii băncii pretind că nu a fost returnat până în prezent.