Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că ofiţerii Compartimentului Urmăriri al Poliţiei Bihor au reţinut un orădean urmărit naţional.

Marius Ilie Gabor, 48 ani, a fost condamnat definitiv de Tribunalul Sibiu la 7 ani de închisoare pentru înşelăciune, constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2010 de DIICOT Sibiu, fiind acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu mai multe persoane, printre care şi Cristian Gheorghe Bulc, Teofil Gabor şi Carmen Adriana Drăgan. Aceştia racolau diverse persoane din judeţele situate în vestul ţării, Timiş, Arad şi Bihor, în special bătrâni singuri, care erau răpiţi şi imobilizaţi în zone izolate, alţii intoxicaţi cu alcool sau calmante, pentru a încheia contracte prin care renunţau la imobilele deţinute în proprietate.

Imobilele erau vândute apoi, pentru a se îngreuna anularea contractelor iar victimele erau sechestrate în imobile aflat în zone izolate, lipsite de orice mijloc de comunicare cu exteriorul şi neavând posibilitatea de a părăsi locaţia, pentru a le împiedica să sesizeze autorităţile.