Începând de săptămâna trecută, auditorul extern Rica Ivan este noul director executiv al Camerei de Conturi Bihor.

Rica Ivan a obţinut funcţia în urma unui concurs organizat de conducerea Curţii de Conturi a României, după demisia fostului director, Gheorghe Ţară, în prezent prorector al Universităţii Oradea, concurs la care s-au mai înscris şi alţi trei auditori externi din Bihor: Daniela Simuţ (fostul director adjunct al instituţiei), Călin Ladăr şi Georgeta Alb.

Auditor extern de 19 ani, Rica Ivan are şi activitate didactică, atât la Universitatea Vasile Goldiş din Arad cât şi la Universitatea din Oradea, unde este şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

Soţul ei, comisarul şef Nicolae Ivan, a fost şeful Serviciului Cabinet din Poliţia Bihor, iar în prezent este şeful Poliţiei Săcueni.

Tot săptămâna trecută, în urma demisiei directorului adjunct Daniela Simuţ, funcţia rămasă vacantă va fi deţinută până la organizarea unui concurs de auditorul extern Călin Ladar. Ladar este, la rândul lui, lector universitar în cadrul Facultăţii de Protecţia Mediului din Universitatea Oradea.