O femeie a ajuns la spital marţi, după ce trenul InterRegio în care călătorea ca pasageră s-a izbit de o autoutilitară încărcată cu pământ în Oradea, în cartierul Episcopia Bihor.

Accidentul s-a produs marţi, în jurul orei 11.34, pe strada Santăului, la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere, însă care este prevăzută cu indicatorul rutier cu semnificația „Oprire”.

"În accident au fost implicate un tren InterRegio care circula pe relația Oradea - Valea lui Mihai și o autoutilitară", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Potrivit sursei citate, în urma accidentului, o persoană, pasageră în tren, a fost transportată la spital pentru investigații medicale, aparent fiind rănită ușor.

Traficul rutier şi feroviar din zonă a fost blocat, însă s-a reluat.

"Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului", a mai declarat Fărcuţa.

UPDATE. Ce au stabilit poliţiştii

Poliţiştii rutieri au finalizat cercetările pe strada Santăului, la trecerea la nivel cu calea ferată unde un camion a fost izbit, marţi, de un tren InterRegio, stabilind că vina pentru cele întâmplate aparţine şoferului de camion care nu a respectat indicatorul rutier cu semnificaţia "Oprire". 

Din fericire pentru el, pasagera din tren transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea a fost lăsată să plece, căci nu a suferit leziuni grave. "A suferit doar o contuzie toraco-abdominală, fără alte leziuni. Pacienta a plecat acasă", a declarat purtătorul de cuvânt al UPU/SMURD Bihor, dr. Béres Zsolt. 

Ca urmare, şoferul camionului a scăpat de o anchetă penală. "Cazul a fost înregistrat ca o tamponare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!