Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat săptămâna trecută în stare de incompatibilitate pe un fost consilier din Direcţia Agricolă Bihor, Vékony Mihály, care în perioada 24 iunie 2016 - 30 iunie 2020 a deţinut în paralel şi funcţia de consilier local pe listele UDMR în comuna Buduslău.

Cei care cred că inspectorii de integritate de la Bucureşti n-au avut altceva mai bun de făcut decât să purice un consilier local dintr-o comună din celălalt capăt al ţării se înşală.

Tras pe linie moartă în organizaţia locală a UDMR, Vékony a făcut imprudenţa să anunţe în vara anului trecut că îl va contracandida ca independent pe primarul Kócza István.

Ca să îşi securizeze cel de-al doilea mandat, pe care l-a şi câştigat ulterior, primarul de Buduslău a sunat la Direcţia Agricolă Bihor. După 4 ani în care l-a avut pe Vékony consilier local, primarul a sunat ca să-l învoiască pentru o şedinţă şi a întrebat inocent, ca din întâmplare, dacă acesta nu se află cumva în incompatibilitate.

În urma verificărilor, Vékony a fost concediat în mai puţin de trei zile, iar dosarul său a fost trimis la ANI, fapt ce i-a pus cruce şi vieţii politice. Care, de altfel, i-a adus doar belele...