Peste 1500 de copii - elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal şi preşcolari - au fost implicaţi în campaniile preventive preventive "Unde-i lege, nu-i tocmeală!", "Siguranţă de nota 10", "Un antidot al violenţei", "Siguranţă pe Internet", derulate de poliţiştii bihoreni în perioada octombrie - decembrie.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, temele abordate au fost cum să te fereşti de accidente, de furturi, de pedofili şi traficanţi de persoane, de anturajele nepotrivite, dar şi cum să fii "safe" în mediul virtual.

"Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Pe parcursul întâlnirilor, au fost proiectate filme cu mesaje educativ-preventiv, s-au distribuit pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaj preventiv şi s-au organizat concursuri.

Campaniile preventive au fost realizate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea şi ofiţerii Brigata de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea.