Echipa C.S. Crişul Oradea BC U Oradea este campioană naţională la baschet feminin, categoria U14. 

Formaţia antrenată de Daniel şi Ioana Anica și de Salamon Béla a învins, duminică, echipa Dan Dacian Bucureşti, cu scorul 45-40, în finala Campionatului Naţional, desfăşurată la Târgu Mureş.

De menţionat că echipa din capitală a început mai bine jocul şi s-a desprins la peste zece puncte în secvenţa inaugurală. Oradea a reacţionat însă şi a anulat întregul deficit, scorul la pauză fiind de 23-23.

Repriza secundă a consemnat cinci schimbări la conducere. Oradea a avut mai mult iniţiativa pe tabela de marcaj, dar Dan Dacian conducea cu 38-37 la intrarea în secvenţa decisivă. Ultimele zece minute de joc au consemnat un scor de 8-2 în favoarea lui BC U Oradea, care a triumfat şi a reuşit, astfel, să cucerească titlul naţional.

În acest joc, Ariana Moldovan a fost cea mai eficace, reuşind 18 puncte, 13 recuperări şi 4 intercepţii.

În faza grupelor turneului final, CS Crişul BC U Oradea a dispus cu 84-36 de ABC Leii Bucureşti, cu 65-30 de LPS Alba Iulia şi cu scorul de 68-52 de Olimpia Bucureşti, clasându-se detaşat pe prima poziţie.

Apoi, în semifinale, orădencele au dat peste gazdele de la ACS Gladius Târgu Mureş, pe care, după un meci de mare luptă, au reuşit să le învingă la limită, cu scorul de 56-55.

Medaliile de bronz au revenit bucureştencelor de la Olimpia, care, în finala mică, au dispus de Gladius Târgu Mureş, cu scorul de 60-56.

La turneul final a fost prezentă şi formaţia ACS Rookies Oradea, care s-a situat pe locul 3 în Grupa A, cu o victorie şi două înfrângeri, iar ulterior a ocupat locul 5 în competiţie, după ce s-a impus cu 74-66 în jocul de clasament susţinut în compania celor de la Sportul Studenţesc.


Clasamentul final:

1. Crişul BC U Oradea
2. Dan Dacian Bucureşti
3. Olimpia Bucureşti
4. Gladius Târgu Mureş
5. Rookies Oradea
6. Sportul Studenţesc
7. Leii Bucureşti
8. LPS Alba Iulia