Prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului european "Jita Kyoei 2", organizată de Judo Club Liberty, a adus la Oradea oaspeţi importanţi din judoul mondial care sunt în continuare implicaţi "în activităţi de un real folos social şi sportiv", după cum au transmis organizatorii.

La întâlnirea ce a avut loc în perioada 25-27 martie, au participat, printre alţii: Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing în 2008 şi vicecampioană olimpică la Londra în 2012, şi Catherine Fleury din Franţa, campioană olimpică la Barcelona în 1992. 

Proiectului european "Jita Kyoei 2" este susţinut de opt organizaţii, printre care şi Uniunea Europeană de Judo, iar scopul lui este de a-i ajuta pe profesori, antrenori, educatori şi pe toţi cei care lucrează cu copii şi adolescenţi să implementeze prin incluziune, integrare şi educaţie, valorile morale ale principiului japonez al judoului: "Jita Kyoei", care înseamnă "Beneficiu Mutual".

„Implementarea practică a acestui principiu în societate prin intermediul sportului, în special prin judo, contribuie la construirea caracterelor, formarea abilitaţilor de rezolvare a problemelor, îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi dezvoltarea valorilor sociale ca respect, disciplină şi perseverenţă. În lumea în care trăim este din ce în ce mai important să ne respectăm şi să ne acceptam diferenţele, iar sportul în general şi judo-ul în special pot fi unelte importante în realizarea acestor obiective", a transmis clubul orădean, printr-un comunicat semnat de antrenoarele Loredana Lascău, Alina Borza şi Bianca Gavrea.

Cele opt organizaţii care susţin proiectul "Jita Kyoei 2" sunt: Uniunea Europeana de Judo, Športno društvo GIB din Slovenia, Federaţia Franceză de Judo, Sport Evolution Alliance din Portugalia, Judo Klub Rijeka din Croaţia, Ginásio Clube Português din Portugalia, Gimnasio Raul Calvo din Spania şi Judo Club Liberty Oradea din România. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!