De vineri până duminică, bihorenii sunt invitați să vadă un concurs cum nu prea des se organizează în județ, cu cai de rasă, trăsuri de lux și driveri pricepuți. Este vorba despre Concursul Internațional de Atelaje și Campionatul Balcanic de Atelaje, la doi și patru cai, care va avea loc pe pășunea Berkes din comuna Oșorhei.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Oșorhei, în colaborare cu Federația Ecvestră Română, cu sprijinul Primăriei Oșorhei, Primăriei Oradea și Visit Oradea.

Conform organizatorilor, la eveniment vor participa concurenți din șapte țări, care se vor întrece în probe de dresaj, maraton și obstacole, cu atelaje trase de doi, respectiv de patru cai. 

„Cei mai valoroși cai din Europa, cele mai luxoase atelaje și cei mai titrați driveri din lume fac spectacol la Oșorhei, între 12 și 14 august”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori. 

Proba de dresaj va avea loc vineri, începând cu ora 11, proba de maraton sâmbătă, începând cu ora 11, iar proba de obstacole duminică, de la aceeași oră. 

Concursul va fi filmat în direct și transmis pe un ecran mare anume instalat pentru ca publicul să poată vedea cât mai bine ce manevre fac driverii pe traseu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!