Aquapark-ul rămâne închis, Bazinul Olimpic din incintă a fost pus în funcţiune. 418 copii între 12 şi 14 ani vor lua parte în perioada 14 - 17 iulie la campionatul naţional de înot organizat în premieră la bazinul descoperit din strada Codrilor.

Competiţia, la care participă sportivi legitimaţi la 67 de cluburi din toată ţara, inaugurează Bazinul Olimpic descoperit din incinta Aquapark-ului orădean.

"Oradea a fost aleasă să organizeze această competiţie datorită condiţiilor excelente pe care le oferă, cum ar fi acest bazin olimpic descoperit", a declarat Bogdan Guţă, secretarul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Guţă a lăudat implicarea reprezentanţilor municipalităţii, Administraţiei Domeniului Public şi Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune în organizarea evenimentului. "S-au mobilizat şi în circa o săptămână au rezolvat toate problemele care împiedicau organizarea competiţiei la Oradea", a spus secretarul FRNPM.

Organizatorii au pus în funcţiune bazinul şi toate instalaţiile de recirculare a apei, au adus şi amplasat pe marginea bazinului tribune cu 200 de locuri şi încă 500 de scaune, au făcut rost de tabelă pentru punctaj şi au organizat locurile pentru arbitri.

De fapt, miercuri după-amiază micii competitori făceau deja antrenamente în bazinul descoperit. Piscina are dimensiuni olimpice şi urmează să fie omologată oficial.

"În momentul de faţă facem demersuri pentru omologarea bazionului de către FINA (n.r. Federaţia Internaţională de Nataţie). Odată omologat bazinul aici se pot ţine competiţii internaţionale, iar timpii şi recordurile înregistrate aici se recunosc oficial, ceea ce ne dă posibilitatea organizării de competiţii la un nivel mai înalt", a declarat fostul viceprimar Huszar Istvan care s-a implicat personal în organizarea evenimentului.

Primele întreceri din cadrul campionatului naţional vor începe joi la ora 10, cu pauză în jurul orelor amiezii şi reluarea competiţiei începând cu ora 17. Intrarea este gratuită.