Campionatul României la futnet va începe în acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, la Salonta. La ediţia inaugurală, una care notează o nouă bornă istorică pentru futnetul românesc, vor participa 6 echipe.

În prima rundă, de la ora 13, este programat un cuplaj foarte interesant şi echilibrat, la Salonta. Competiţia va începe în forţă, cu derby-ul celor mai vechi echipe româneşti, Tengo Salonta - Victory Cluj.

În continuare, de la ora 14.30, prima rundă va continua cu disputa dintre Tengo Salonta juniori şi Simex Şimleul Silvaniei. Locaţia este Sala de Sport "Sandor Peter" din Salonta.

A treia confruntare a etapei cu numărul 1, Timişoara - JSF Cluj-Napoca, este programată o săptămână mai târziu, pe 29 aprilie, pe malul Begăi.

De menţionat că o partidă, în campionatul României, este compusă din conci jocuri, după cum urmează: două jocuri de triplu, două jocuri de dublu şi unul de simplu. Clasamentul se întocmeşte prin adiţiune de puncte, iar primele patru clasate se vor califica în play-off, la finele sezonului regulat.