După şase etape, Campionatul Judeţean de Tir cu arcul se apropie de final. Sâmbătă, 8 octombrie, în Parcul Cetăţii va avea loc tradiţionala Cupa Cetăţii - Cupa Toamnei Orădene, urmată de finala Campionatului Judeţean.

De precizat că aceste competiţii sunt deschise tuturor categoriilor (seniori, juniori, cadeţi, copii şi paralimpic) şi diviziilor de arc (tradiţional, modern, barebow, bowhunter, olimpic şi compound).

Organizatorii anunţă că se vor trage două runde, distanţele fiind organizate sub formă de traseu, cu staţii diferite, pe aceeaşi linie de tragere, câte trei săgeţi pe fiecare staţie. Participanţii vor fi îmbrăcaţi în costume tradiţionale, cu accesorii specifice.

În clasamentul pe cluburi conduc până acum Nomad Archery, cu 247 de puncte, Redpoint Oradea, cu 208 puncte şi White Lion, cu 154 de puncte, urmate de Phoenix Săcuieni, Blueline Nojorid, Haiducii Salonta şi Şoimul Aleşd.

"Este al treilea sezon în care se organizează Campionatul Judeţean de tir cu arcul, numărul etapelor crescând în fiecare an", a declarat Mircea Stroe, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura asociaţie de acest fel din România care organizează un campionat judeţean.

Anul acesta finaliştii Campionatului Judeţean vor fi premiaţi cu trofee lucrate manual de elevii Liceului de Arte Oradea şi de Red Core Forge, partenerii ai Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul. Vitraliile pe sticlă sunt amplasate pe o placă din lemn de mesteacăn.