Acţiunile din cadrul proiectului "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate" în judeţul Bihor s-au reluat vineri, când prima gazdă din 2018 a fost Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea, în a cărui sală de sport 200 de elevi au primit-o cu multă căldură pe Ligia Damaris Bara Grozav, deţinătoarea celei mai mari performanţe din atletismul local.

În iulie 2011, la Campionatele Mondiale de atletism desfăşurate la Lille (Franţa), Ligia urcat pe prima treaptă a podiumului la săritura în înălţime cu un rezultat unic în istoria probei, fiind singura sportivă care şi-a depăşit, într-un concurs de asemenea anvergură, cel mai bun rezultat personal cu 9 cm.

Chiar dacă accidentările au ţinut-o departe de sectorul de sărituri mai mulţi ani, timp în care campiona a devenit soţie şi mamă, Ligia a revenit anul trecut în activitate când a şi câştigat titlul naţional.

Acum ea se pregăteşte pentru campionate naţionale de sală, care se vor desfăşura în curând, şi speră la un rezultat care să-i aducă o mult dorita calificare la Campiontele Europene din primăvară.

La întâlnirea cu elevii de la "Blaga", emoţionant a fost momentul în care Ligia a primit un frumos buchet de flori, iar toţi cei prezenţi i-au cântat "La Mulţi Ani" pentru cei 24 de ani pe care i-a împlinit pe 26 ianuarie.