S-a "repus" în drepturi 

Campionul naţional la culturism Ion Marin şi-a recăpătat de la Primărie sala de sport din Piaţa 1 Decembrie închisă anul trecut, chiar de Sfântul Ilie, de Administraţia Imobiliară Oradea în urma unei evacuări în forţă cu Poliţia, Jandarmii şi "mascaţii".

Preşedintele Asociaţiei Sportive Gym Mar Stron, Ion Marin, a contestat evacuarea în instanţă şi a câştigat. Atât Judecătoria Oradea cât şi Tribunalul Bihor au declarat evacuarea pe cale administrativă din ordinul primarului Ilie Bolojan ca abuzivă şi nelegală pentru că s-a făcut fără sentinţă judecătorească, fără dosar şi fără executor judecătoresc.

Judecătorii au dispus, cu sentinţă definitivă, revenirea la situaţia iniţială, hotărâre pusă în executare vineri la prânz, în prezenţa executorilor judecătoreşti. Ca un gest simbolic Marin a spart cu mâna lui zidul ridicat pe partea din beci ce revenea AIO care a şi dus la închiderea sălii de sport. "Punerea în executare a sentinţei trebuia să fie făcută de AIO, dar reprezentanţii instituţiei mi-au adus la cunoştinţă că pot să o fac eu pe cheltuiala lor", a declarat omul de sport.

Război de uzură

Evacuarea din iulie 2010 s-a făcut după ce începând cu anul 2009, AIO a refuzat să mai prelungească contractul de închiriere al spaţiului deoarece trebuia să retrocedeze 100 de metri pătraţi din sala de sport familiei Puriş, care revendicase şi câştigase în justiţie un apartament în imobil şi beciul aferent.

AIO l-a notificat pe Marin în mod repetat să elibereze spaţiul. Pentru că acesta s-a împotrivit, invocând că nu şi-a amortizat investiţia făcută în spaţiu, i-a luat întreaga suprafaţă de 300 de metri pătraţi închiriată. Ion Marin a contestat evacuarea în instanţă ameninţând că în cazul în care va avea câştig de cauză va cere municipalităţii despăgubiri pentru prejudiciul făcut. Iar până la urmă a câştigat.

"Am contestat executarea!"

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Beltechi, directorul AIO a declarat că reprezentanţii instituţiei nu au luat parte la acţiunea de vineri pentru că juriştii municipalităţii au contestat executarea sentinţei. "AIO a cerut suspendarea executării, am depus o cauţiune în acest sens, am înştiinţat executorul judecătoresc în timp util, iar acum aşteptăm decizia instanţei", a spus Beltechi.

Directorul a mai declarat că AIO a pus deja familia Puriş în posesie pe parte din beci în baza Legii 10 tot datorită unei sentinţe a Tribunalului. "Ion Marin a spart zidul, a intrat peste o proprietate privată şi probabil o să răspundă pentru asta", a declarat şeful AIO.

Beltechi a spus că în situaţia în care familia Puriş şi omul de sport Ion Marin au fiecare o sentinţă favorabilă din partea Tribunalului, dar cele două se bat cap în cap, AIO aşteaptă o lămurire din partea intanţei. Între timp, însă, s-a văzut nevoită să accepte revenirea la starea iniţială...

Citeşte pe aceaşi temă şi "Evacuare în forţă! Primăria vs. culturistul Ion Marin"