Campania naţională "Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!" a început într-un mod inedit în Bihor, unde poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au găsit o soluţie sigură cu care să atragă atenţia adolescenţilor: aducând la întâlnirile cu ei modele autentice de succes.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, la prima acţiune, organizată vinerea trecută la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" din Municipiul Oradea, poliţiştii au venit însoţiţi de campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu. "Întâlnirea cu sportivul, licenţiat în drept şi psihologie, a durat mai bine de 2 ore", se arată în comunicat.

În tot acest timp, Alin Moldoveanu a răspuns la întrebările adolescenţilor şi le-a atras atenţia că este important să fie responsabili, să aibă un ţel în viaţă şi să facă tot posibilul să şi-l atingă. "Este foarte important să faceţi din plăcere ceea ce vă doriţi să faceţi, pentru că atunci nu veţi renunţa la visele voastre", a spus sportivul.

Cei prezenţi au aflat cum se obţine o medalie olimpică şi ce sacrificii implică o astfel de performanţă. "Este peste 99% muncă şi foarte puţin talent. Am muncit din clasa a - VII - a pentru această medalie. Cred că oricine îşi doreşte acest lucru, va reuşi, că şi eu am reuşit. Nu poţi să faci însă toate lucrurile la fel de bine. Trebuie să şi renunţi la unele dintre ele. Nu am renunţat niciodată la antrenamente şi învăţătură!", a povestit Moldoveanu.

La sfârşitul celor două ore de discuţii cu elevii, campionul olimpic s-a oferit să participe, alături de poliţişti, şi în alte activităţi preventive care vor fi derulate pe parcursul întregului an şcolar.