Lucrările de construire a campusului şcolar Partenie Cosma se apropie de finalizare. "Am preferat să prelungim termenul de execuţie atunci când a fost nevoie, numai să avem garanţia că vom beneficia de lucrări de calitate", a declarat viceprimarul Huszar Istvan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în şantier.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, campusul şcolar a fost construit după un proiect tip, aplicat la nivel naţional, care a trebuit adaptat realităţilor din teren. Principala particularitate a proiectului orădean este că, dată fiind cererea mare, noul campus va avea două corpuri de clădire cu săli de clasă şi nu unul, aşa cum este în ţară.

Campusul şcolar are ca termen de finalizare luna aprilie, dar elevii se vor muta aici abia din noul an şcolar, după achiziţionarea mobilierului şi a tuturor dotărilor necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ.

Potrivit directorului tehnic al Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, Tunde Benyovszki, lucrările la campus sunt finalizate în proporţie de peste 90%. "Lucrările la unele clădiri, cum sunt atelierele şcoală sau sălile de clasă sunt mai avansate, la sala de sport şi căminul internat urmează doar să se pună parchetul şi este ceva mai în urmă cantina şi clubul", a spus directoarea.

Campusul şcolar va cuprinde o şcoală cu 24 de săli de clasă, finalizată în proporţie de 96%, un internat cu 300 de locuri, executate în proporţie de 80%, o cantină şi un club pentru elevi (70%), o clădire de garsoniere pentru profesori (95%), ateliere şcoală (98%) şi o sală de sport (90%).

În plus, constructorul a finalizat infrastructura de conducte şi reţele electrice în proporţie de 95%, a amenajat drumurile în proporţie de 90% şi a executat 60% din împrejumuirea campusului.

Lucrările de construire a campusului şcolar sunt executate de firma Selina pentru suma de 33,9 milioane lei. Aici îşi vor desfăşura activitatea Colegiul Economic Partenie Cosma şi Grupul Şcolar Vasile Voiculescu.