Cu mai puțin de o săptămână până la alegerile locale și alegerile europarlamentare, doi candidați ai AUR au ieșit, luni, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, alături de mai mulți candidați la Consiliul Local Oradea și Consilul Județean Bihor, promovând mesaje care se încadrează în linia partidului, și anume protejarea „familiei tradiționale” și a „valorilor creștine”.

„Nu AUR este extremist. Extremişti sunt cei care promovează căsătoriile alternative, cei care au distrus familia română şi democraţia”, a declarat Peter Costea, candidat AUR pentru Parlamentul European, în conferinţa susţinută alături candidatul AUR la Primăria municipiului, Cornel Moza.

Bihorean stabilit din anii '70 în Statele Unite ale Americii, unde profesează ca avocat, Peter Costea (foto jos) este la a treia încercare de a intra în Parlamentul European.

În două rânduri a candidat independent, apoi a înfiinţat Partidul Alianța Renașterea Națională, cu care candidează acum pe listele AUR, de pe poziția a 12-a, având sloganuri axate pe „apărarea valorile creştine” şi înfierarea celor care „promovează anti-valorile şi nefirescul".

„Actualul Parlament European a devenit vârful de lance în promovarea anti-valorilor. A făcut vreun parlamentar român până acum ceva? Nu!”, a acuzat Costea, care consideră că singurii care merită să ajungă europarlamentari sunt „candidaţii care se tem de Dumnezeu".

Costea şi-a prezentat şi câteva dintre ideile sale: „promovarea firescului, adică a valorilor familiei tradiţionale, formată din uniunea dintre un bărbat şi o femeie, apărarea dreptului la viaţă a celor nenăscuţi, a libertăţii religioase şi a libertăţii de exprimare”.

Avocatul s-a arătat nemulţumit şi de „propaganda agresivă” de denigrare a AUR. „Cine sunt adevăraţii extremişti? Sunt cei care ne-au etichetat extremişti. Cum poţi să acuzi de extremism o formaţiune care promovează valorile tradiţionale creştine? Extremişti sunt cei care, în ultimii 5 ani, au distrus familia română. Oricine promovează anihilarea vieţii copilului nenăscut este extremist. Oricine promovează şi sprijină căsătoriile alternative pe lângă cea rânduită de Dumnezeu sunt extremişti. Care promovează tirania, cum a fost în pandemie, este extremist”, a declarat Costea.

Acesta a fost susţinut şi de colegul său, candidatul AUR pentru Primăria Oradea, Costel Moza (foto jos), care a fost, însă, mult mai moderat în declaraţii. 

Moza a adus în discuţie investiţiile mari făcute în Oradea, care în opinia sa se cer completate cu altele, "pentru creşterea nivelului de trai al orădenilor". "Direcţia politicii trebuie schimbată, trebuie îndreptată spre noi", a spus orădeanul. 

„Am auzit stigătele de durere în timpul acestei campanii, ne cereau să aducem copiii acasă. Când vedem o mamă care spune că important ar fi să-și vadă nepoţii în fiecare zi, nu o dată pe an, ne încurajează să continuăm. Avem nevoie de o pâine pe masă, de un trai decent, nevoia de a porni motoarele în parcul industrial pentru firmele locale, orădene şi bihorene", a mai spus candidatul AUR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!