La Universitatea din Oradea, viitori decani nu pot fi cei care pur și simplu își doresc funcțiile și se consideră competenți, ci doar cei pe care îi vor actualii șefi și colegii lor.

În această săptămână vor avea loc concursurile pentru cei 15 decani, iar aspiranții care și-au depus candidaturile au trebuit să primească și aprobarea consiliilor facultăților (formate din decanii în funcție, prodecani, directorii de departamente și alți membri aleși prin vot), pentru a putea ajunge să-și susțină planul managerial în fața rectorului Constantin Bungău.

Obligatoriu, toate facultățile au trebuit să avizeze minimum doi candidați, ceea ce, în multe situații, a dus la înscrierea unor pretendenți de formă, al căror scop este doar să securizeze un nou mandat pentru actualii decani.

Au existat, însă, și situații atipice: o candidată, Ariadna Mircescu, de la Facultatea de Arte, s-a retras din cursă înainte ca aceasta să înceapă, iar alți doi candidați, Miron Erdei de la Teologie și Monica Dodu de la Protecția Mediului, nu au primit avizul colegilor, așa că nu mai ajung la concursurile din această săptămână.

O fi ea o competiție deschisă, dar nu pentru oricine...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!