Concursul pentru posturile de manager la spitalele din Oradea va avea loc marţi, 7 decembrie, după ce sesiunea de depunere a dosarelor de candidatură a luat sfârşit pe 29 noiembrie.

Cu o zi înaintea desfăşurării examenelor, viceprimarul Gheorghe Carp a declarat pentru BIHOREANUL că la Spitalul Municipal există un singur candidat, în persoana interimarului Ovidiu Laurean Pop, la fel ca la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie, unde candidează doar doctorul Petrişor Cişmaş.

Pentru şefia Spitalului de Pneumoftiziologie nu s-a înscris niciun pretendent, explicaţia fiind că această unitate urmează să fuzioneze cu Spitalul Municipal în cursul anului viitor.

În schimb, pentru funcţia de manager la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie se vor confrunta actualul interimar, inginerul Gavril Grebenişan, cu fosta şefă, doctoriţa Liana Antal, şi cu fosta directoare economică, Monica Hercuţ, al cărei dosar a fost acceptat chiar dacă abia pe 1 octombrie a fost angajată la Universitate, pe un post de "cadru didactic asociat".

Cele mai importante condiţii de participare la concurs sunt absolvirea unei instituţii de învăţământ superior, întrunirea fie a calităţii de cadru universitar, fie a celei de medic primar, precum şi absolvirea unui curs de perfecţionare în management sau în managementul sanitar, acesta din urmă trebuind să fie agreat de Ministerul Sănătăţii.

Pentru postul de manager al Spitalului Judeţean, concursul se va desfăşura anul viitor, întrucât această unitate este ultima care a fost preluată de municipalitate, de la Consiliul Judeţean.

Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe 13 şi 14 decembrie, iar cele finale, în urma contestaţiilor, pe data de 20 decembrie.

Spre deosebire de foştii directori, noii manageri vor semna contracte de management pe patru ani nu cu Ministerul Sănătăţii, ci cu Primăria.