Primul dintre reprezentanţii USL Oradea care au votat duminică dimineaţă a fost candidatul la Senat din colegiul 4, medicul Florian Bodog. Acesta a fost punctual, ajungând la secţia de votare amenajată în holul Imprimeriei de Vest exact la ora 8.30, împreună cu soţia, dar şi cu mai mulţi colegi din PSD Bihor, între care preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang, şi cel al organizaţiei municipale Oradea, viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Bodog a intrat în secţia de votare, fiind recunoscut de toţi membrii biroului acesteia, s-a legitimat, a luat buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat, a intrat în cabină, a ştampilat repede, după care a introdus buletinele de vot în cele două urne.

La ieşirea din secţia de votare, Bodog a declarat jurnaliştilor că a votat, fireşte, pentru alianţa pe care o reprezintă şi pentru Oradea. "Am votat pentru USL şi pentru Oradea, pentru recâştigarea speranţei şi demnităţii românilor. Sper că în ciuda vremii, orădenii şi toţi românii vor merge la vot, că vor vota pentru acelaşi lucru pentru care am votat şi eu", a spus Bodog.

"O emoţie ciudată"

Consilierul local Ioan Cupşa, candidat USL la Camera Deputaţilor în colegiul 8 Oradea, a ajuns şi el cu punctualitate, la ora 9.00, la secţia de votare din incinta Liceului Lucian Blaga din Rogerius, alături de soţie şi de fiica sa de 10 ani. La ieşirea din localul secţiei, liberalul a recunoscut că a avut emoţii ca niciodată şi că a votat pentru a continua proiectele de dezvoltare a oraşului.

"Este o emoţie ciudată să te votezi pe tine, la care nu m-am gândit niciodată. Am votat pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a oraşului, cum am spus mereu, pentru că am convingerea că numai aceste proiecte pot să ne aducă tuturor, indiferent ce profesie avem, un trai mai bun în Oradea. Am votat cu încredere şi cu speranţă, pentru copilul meu şi pentru generaţia sa, care merită o soartă mai bună", a spus Cupşa.

"Cafea şi energizante pentru echipă"

Un alt consilier liberal, Florica Cherecheş, candidat USL în colegiul 9 Oradea, a votat la ora 9.30, la Liceul German Friedrich Schiller din Piaţa Cazărmii, fiind acompaniată de soţ şi de doi dintre cei patru copii, un băiat şi o fată.

Zâmbitoare, Cherecheş a spus că a votat şi ea tot cu gândul la ceea ce are de făcut pentru alegătorii din Oradea, în care are încredere: "Am votat cu gândul la continuarea proiectelor pentru Oradea, cu bucuria că fac parte dintr-o echipă puternică şi hotărâtă să facă tot ce este mai bine pentru oameni, pentru oraş şi pentru această ţară".

De asemenea, candidata a afirmat că pe parcursul zilei va vizita toate cele 60 de secţii de votare din colegiul său, pentru a le duce colegilor din USL "întăritoare", dar şi pentru a mulţumi reprezentanţilor tuturor partidelor care şi-au asumat responsabilitatea de a veghea la buna desfăşurare a procesului electoral. "Voi duce câte o cafea şi câte un baton tuturor colegilor din USL care fac parte din birourile secţiilor de votare, le voi mulţumi şi lor, şi reprezentanţilor celorlalte partide, pentru că va fi o zi grea", a spus Florica Cherecheş.