La ora 8.30, după cum anunţase, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi candidat al PDL Bihor la un nou mandat, Radu Ţîrle, s-a prezentat la secţia de votare nr. 23, ce funcţionează în localul Grădiniţie nr. 2 din strada Constantin Noica.

Ţîrle a fost însoţit de consoartă, Dana Ţîrle, care i-a fost şi consilier pe durata exercitării funcţiei, fiind aşteptat în faţa secţiei de către doi colegi de partid - fostul prefect Gavrilă Ghilea şi şeful Gărzii de Mediu Bihor Călin Mocanu.

După ce s-a legitimat şi a primit buletinele de vot şi ştampila, Ţîrle a stat în cabină mai puţin de un minut, apoi a început să introducă documentele în urne. "Încep cu preşedintele Consiliului Judeţean!", a glumit candidatul PDL, lăsând apoi celelalte trei buletine de vot în urnele pentru consilierii judeţeni, apoi pentru consilierii locali şi, la urmă, "pentru domnul primar".

La ieşirea din localul secţiei de votare, Radu Ţîrle a făcut o declaraţie de presă, prima sa grijă fiind aceea de a îndemna alegătorii să-şi exercite dreptul electoral. "Prezenţa alegătorilor la urne este foarte importantă, pentru că prin această prezenţă cetăţenii trebuie să dea legitimitate şi autoritate, în primul rând primarului, dar şi celorlalţi aleşi în funcţiile de administraţie publică locală", a spus Ţîrle.

Candidatul PDL a adăugat că, în ceea ce-l priveşte, a votat "cu încrederea că populaţia judeţului va constata ceea ce s-a făcut în aceşti ultimi patru ani".

De asemenea, Ţîrle a precizat că în cursul zilei va "patrula" prin judeţ, în zona Marghitei, urmând ca în a doua parte să viziteze câteva secţii de votare din Oradea şi din Zona Metropolitană, iar seara, la ora 20.45, să îşi facă apariţia la sediul partidului din Parcul Traian.