Cantonul CFR de la podul feroviar din zona Silvaş a fost dezafectat. Angajaţii Direcţiei Patrimoniu Imobiliar au băgat luni dimineaţă lama buldo-excavatorului în pereţii casei. În jurul orei 13 din fosta construcţie mai rămăsese doar un perete şi un morman mare de moloz.

Culmea ironiei, operaţiunea de demolare, amânată de marţea trecută, a fost supravegheată din partea CFR chiar de fostul chiriaş, Florin Pop, şef de echipă la Secţia L5.

"Eu nu m-am opus niciodată evacuării. Tot ce am cerut a fost să primim o altă locuinţă în care să ne şi putem muta, nu să umblăm cu lucrurile după noi de colo-colo", a declarat ceferistul.

Familia Pop locuia în fostul canton al paznicului podului de circa nouă ani şi a fost evacutată la cererea municipalităţii. Primăria a cerut demolarea construcţiei pentru a face loc unei piste pentru biciclete care să lege centrul oraşului de zona Silvaş pe malul drept al Crişului Repede.

Soţii au fost obligaţi să se mute în chirie pentru că, deşi CFR le-a reparatizat o altă locuinţă în strada Olteniei, aceasta este ocupată abuziv.

"Ca să nu fie probleme, am cheltuit 2.000 de lei ca să ne ducem lucrurile care pe unde şi ne-am mutat în chirie până când chiriaşul care stă acolo fără contract deja din ianuarie 2016 va fi evacuat", a spus bărbatul.

Soţii Pop nu a fost niciodată chiriaşi ai Primăriei pentru ca municipalitatea să fie obligată să le dea o locuinţă fie şi de urgenţă.