După perioada sărbătorilor de iarnă, fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea, echipă aflată pe primul loc în Seria a 10-a a Ligii a III-a, au revenit la antrenamente în această săptămână.

Cu Letan. Deocamdată... 

Marţi a fost programată reunirea, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" unde, în prezenţa staff-ului tehnic şi administrativ, s-au adunat 30 de fotbalişti. Între aceştia şi căpitanul de anul trecut Cosmin Letan, care va abandona activitatea fotbalistică de la 1 februarie, când va începe să lucreze la Penitenciarul Oradea.

De la antrenamente a lipsit atacantul Marius Hosu, cealaltă mare pierdere pe care CAO o suferă în această iarnă. Acesta a plecat la finalul anului trecut în Italia, unde va juca la o echipă din Liga a V-a.

"Le-am urat jucătorilor bun venit la muncă şi le-am cerut să-i primească bine pe cei nou veniţi, să-i ajute să se integreze cât mai bine în grup. Vrem să facem o pregătire cât mai bună şi, de aceea, i-am adus mai repede decât alte echipe din serie. Dorim să continuăm seria rezultatelor bune din toamnă. Avem încredere în lotul de jucători. Ei sunt cei care au dus echipa pe locul 1 şi asta demonstrează că au valoare", a declarat preşedintele echipei, Laurenţiu Danşa.

30 de jucători la reunire

La prima strigare din 2022 a antrenorului Florin Fărcaş au răspuns prezent: Adrian Barabaş şi Radu Bob – portari; Cristian Copil, Cosmin Letan, Daniel Stan, George Moga (venit de la Livada), Alex Popa, Sebastian Oşvat (de la CAO Primavera), Loren Ioviţă şi Alex N. Lezeu (CAO Primavera) – fundaşi; George Cherman, Raul Ardelean, Daniel Cîrjan, Claudiu Petruş (de la Şimleu Silvaniei), Răzvan Săutiuţ, Iannis Pop (ambii de la CAO Primavera), Răzvan Gunie, Mario Balint (CAO Primavera), Alex Lezeu, Darius Marina, Paul Chiş-Toie, Andrei Hosu, Andrei Chindlea (ambii de la CAO Primavera), Florin Chitaş şi Ştefan Meşter – mijlocaşi; Sergiu Jurj (de la SCM Zalău) şi Mihai Ion (de Ripensia Timişoara) – atacanţi.

Astfel, în afară de tinerii aduşi de la echipa a doua a clubului (CAO Primavera), jucătorii noi sunt: Sergiu Jurj, venit de la SCM Zalău, Ion Mihai de la Ripensia Timişoara, Claudiu Petruş de la Sportul Şimleu Silvaniei (toţi trei născuţi în anul 1998) şi George Moga, fundaş în vârstă de 21 de ani, venit de la Unirea Livada.

Jucătorii Constantin Roşu şi Cristian Urbanowski sunt accidentaţi şi nu s-au antrenat, iar Andrei Gheorghiţă are program de refacere separat. În schimb, atacantul Flaviu Porumb a absentat nemotivat.

A lipsit, de asemenea, de la reunirea echipei orădene de fotbal şi juniorul Mark Kovacs, plecat la un stagiu de pregătire în Italia, la AC Torino.

Staff-ul tehnic al formaţiei CAO este alcătuit în continuare din: Florin Fărcaş – antrenor principal, Dorin Mihuţ – antrenor secund, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Bogdan Guler - preparator fizic.

Conform preşedintelui Laurenţiu Danşa, conducerea echipei mai caută un fundaş central, pentru a suplini plecarea căpitanului Cosmin Letan.

Vor fi opt jocuri amicale

Prima şedinţă de pregătire pentru fotbaliştii de la CAO în noul an a constat în exerciţii de stretching, alergare şi joc cu mingea.

Următoarele întâlniri ale jucătorilor echipei se vor desfăşura pe plan local, până pe 3 februarie, când vor intra în cantonament la Hotel President din Băile Felix, unde vor sta până pe 12 februarie.

CAO are programate şi opt meciuri amicale în această iarnă. Prima partidă va avea loc pe 22 ianuarie cu CAO II, apoi vor urma disputele cu: CFR Cluj II (din Liga a 3-a, în 29 ianuarie) CSM Satu Mare (Liga a 3-a, în 2 februarie); Gloria Lunca Teuz Cermei (Liga a 3-a, în 12 februarie); Şoimii Lipova (Liga a 3-a, în 19 februarie), CSC Dumbrăviţa (Liga a 3-a, în 23 februarie), Crişul Chişineu Criş (Liga a 3-a, în 26 februarie) şi FC Socodor (Liga a 4-a Arad, în 5 martie).

Campionatul Ligii a III-a se va relua pe data de 12 martie.