Pe cât se apropie reluarea campionatului, pe atât de mult formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a îşi intensifică seria jocurilor amicale. Sâmbătă, atât CAO 1910 Oradea, cât şi Luceafărul Oradea au disputat alte jocuri de verificare şi ambele s-au impus. CAO a câştigat în deplasare, la Arad, partida cu Şoimii Lipova, cu scorul de 4-2, în timp ce la Tileagd, Luceafărul a obţinut prima victorie din 2021, scor 3-1 cu formaţia locală Foresta.

"Alb-verzii" de la CAO şi-au continuat practic seria amicalelor susţinute în compania formaţiilor arădene din Seria a 8-a a Ligii a III-a. Sâmbătă, trupa pregătită de antrenorul Florin Fărcaş s-a deplasat la Arad pentru a întâlni echipa de pe locul II din acestă serie, Şoimii Lipova. În urma unui joc bun, echipa orădeană s-a impus la o diferenţă de două goluri, cu scorul de 4-2, după ce la pauză rezultatul era egal, 1-1.

Formaţia arădeană a marcat prima, în minutul 22, prin Prună, jucător care a transformat o lovitură de la 11 metri. Pe finalul primei reprize, în minutul 39, CAO a egalat, prin Constantin Roşu, care a stabilit scorul la pauză.

În repriza secundă bihorenii au revenit parcă mai motivaţi şi au înscris de două ori în primele 20 de minute, prin Claudiu Codoban, care punctat în minutul 56, şi Marius Hosu, cel care a urcat scorul la 3-1 pentru CAO în minutul 66.

Cei de la Şoimii Lipova au redus din handicap în minutul 75, prin Gavrilă, dar scorul final, 4-2 în favoarea orădenilor, l-a stabilit Patrick Blăgea, tânărul jucător al echipei CAO, care a înscris în minutul 90.

Antrenorul Florin Fărcaş a început jocul cu: C. Verdeş – Cr. Copil, B. Mintaş, C. Letan, Ioviţă – Cherman, R. Ardelean – C. Roşu, Cl. Codoban, Al. Lezeu – M. Hosu. În minutul 73 i-a introdus însă şi pe: V. Dobrescu, P. Blăgea, D. Stan, Urbanovski, M. Kovacs, D. Marina, L. Popa, Panti, T. Cociş şi Al. Popa.

La rândul ei, Luceafărul Oradea a evoluat sâmbătă pe teren străin, în amicalul pe care l-a susţinut în compania formaţiei de ligă a IV-a Foresta Tileagd.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1, consemnând, astfel, prima victorie din acest an a luceferilor. Şi-n acest joc a consemnat la pauză scor egal, 1-1.

Pentru Luceafărul au marcat juniorul Răzvan Tirla, Sorin Pintilie şi Ahmed Humadi, în timp ce golul echipei din Tileagd l-a reuşit Sorin Ban, jucător care, paradoxal, a evoluat în tur pentru Luceafărul.

Antrenorii Cristian Lupuţ şi Ciprian Dianu au trimis în teren de la început pentru Luceafărul formula: Al. Ciută – Fl. Drăgan, G. Ardelean, D. Laza, Al. Gondor – R. Toderici, Gheban, Tirla, Lungu – M. Balogh şi Şt. Meşter. Pe parcurs i-au mai trimis în teren şi pe: Răileanu – Pintilie, Şt. Hogaş, Humadi, Goilean, Higyed, T. Tamaş, Farcaş, Al. Jurcuţ, Ţârţ şi Lăsconi.