După ce au luat-o de la capăt, ca urmare a neînţelegerilor cu reprezentanţii Primăriei Oradea, care au dorit să susţină în continuare echipa de fotbal din Liga a III-a doar cu denumirea de FC Bihor, cei care susţin proiectul CAO (Club Atletic Oradea) au dat „refresh” acestui concept, sâmbătă, când la Paleu au organizat un eveniment de prezentare a lotului de jucători pentru sezonul 2022-2023.

Apoi, fotbaliștii CAO au jucat un amical în compania foramaţiei Gloria Arad, o altă echipă reapărută pe firmamentul fotbalului românesc chiar în această vară.

De menţionat că în timp ce CAO este cel mai vechi club de fotbal din judeţul Bihor, Gloria Arad este cel mai vechi club din judeţul vecin. Prima a fost înfiinţată în anul 1910, iar cea de-a doua în 1913.

Lovitura de începere a meciului dintre Club Atletic Oradea și Gloria Arad a fost dată de Árpád Szűcs (foto), „o glorie a fotbalului orădean, motiv de mare onoare și bucurie pentru clubul nostru”, după cum au transmis conducătorii clubului bihorean. Mai mult, în semn de respect, Szűcs a primit un tricou oficial Club Atletic Oradea, o eșarfă în culorile clubului și o diplomă prin care devine membru de onoare al echipei alb-verde.

Partida în sine nu a avut istoric. Băieţii de la CAO, mult mai exprimentaţi şi omogeni decât adversarii lor, au marcat pe bandă rulantă şi, dacă la pauză conduceau cu 5-0, la final au câştigat cu 9-0.

Golurile au fost marcate de: Bone (min. 12), Ciocan (min. 16), Pădurean (min. 30 şi 50), Abagiu (min. 36), Darius Pop (min. 45), Bodea (min. 70), Kincses (min. 86) şi Negruțiu (min. 89).

Antrenorul Ciprian Dianu a început partida cu: Ct. Har – A. Catană, C. Letan (ctp), M. Abagiu, D. Pop – D. Bone – N. Farcaș, D. Farcaș, L. Criste, R. Pădurean – Sg. Ciocan. Pe parcursul jocului i-a trimis în teren însă și pe restul jucătorilor avuți la dispoziție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!