Deşi porneau încrezători în forţele proprii şi cu mari speranţe, fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea, campioana judeţului Bihor, au fost de nerecunoscut, miercuri, la Zalău, pe Stadionul Municipal, în primul lor joc de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Trupa pregătită de Florin Fărcaş şi Dorin Mihuţ a întâlnit campioana judeţului Satu Mare, echipa CSM Satu Mare, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 1-3.

Din păcate, orădenii au început timoraţi şi, în minutul 6, au luat primul gol. După o lovitură de colţ executată de B. Nyilvan, fundaşul central Vădan a reluat cu capul din 6 metri, învingându-l pe portarul Vlad Gheţe.

CAO a replicat în minutul 10, prin Darius Costea, dar şutul acestuia, de la 12 metri, a trecut puţin peste poartă.

În minutul 29 sătmărenii puteau face 2-0, dar portarul Gheţe s-a opus la şutul lui Bogdan Nyilvan.

La pauză s-a intrat cu 1-0 pentru CSM, iar în repriza a doua tot sătmărenii au început mai bine. După un şut bun al lui Raul Ritli, de la marginea careului, scos de Gheţe, în minutul 52, adversarii bihorenilor au obţinut un penalty, după o intervenţie neregulamentară în careu a lui Letan asupra lui Ţoca. A executat lovitura de la 11 metri Istvan Svarczkopf, fostul jucător al celor de la Luceafărul, care l-a învins pe portarul orădean, desprinzând echipa sa pe tabela de marcaj.

În minutul 61 s-a produs un moment important al jocului, Victor Dobrescu de la CAO a fost faultat clar în careu, dar arbitrul arădean Mircea Ardelean a mutat intervenţia neregulamentară cu un metru şi, în loc de lovitură de pedeapsă, a dictat lovitură liberă de la 16 metri pentru orădeni. Mai mult, pentru proteste, atacantul bihorean Dobrescu a văzut de două ori cartonaşul galben, inclusiv şi pe cel roşu şi a fost eliminat, lăsându-şi echipa în 10 oameni.

Lovitura liberă a fost executată tocmai de portarul Gheţe, în zid însă. Mingea i-a revenit, dar apoi a trimis peste poartă.

Evenimentele neplăcute au continuat în echipa bihoreană, iar în minutul 68, Bogdan Nyilvan a marcat pentru 3-0 în favoarea sătmărenilor, cu un şut din interiorul careului, în colţul lung al porţii lui Vlad Gheţe.

Orădenii au reuşit totuşi golul de onoare, în minutul 78, când Marius Hosu, intrat în careu, l-a învins cu un şut de la 12 metri, pe experimentatul portar Curileac.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 3-1 pentru CSM Satu Mare, care a acumulat 4 puncte şi a urcat pe primul loc al clasamentului. CAO rămâne fără niciun punct şi poate termina cel mai sus pe locul 2. Asta, însă, doar dacă va învinge duminică în partida cu Someşul Dej, programată tot la Zalău şi tot de la ora 17:30.

"A fost un joc destul de greu cu o echipă mult experimentată faţă de noi, s-a văzut şi în teren. Tracul jucătorilor mei tineri s-a văzut din punct de vedere tehnic. Nu ne-am putut ridica la nivelul jocului, dar una peste alta zic că tot jocul s-a decis la faza când era scorul 2-0 şi când noi am avut un penalty clar, însă neacordat. Poate de acolo era cu totul şi cu totul altfel jocul. Suntem dezamăgiţi, pentru că aveam speranţe mari de la acest joc, speram cel puţin să nu pierdem, dar ăsta-i fotbalul, se vede diferenţa de maturitate dintre noi şi ei. Acum trebuie să ne readunăm şi să pregătim foarte bine jocul de duminică, pe care trebuie să-l căştigăm şi apoi să sperăm că vom promova şi de pe locul 2", a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul principal al celor de la CAO, Florin Fărcaş.


CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare   1-3 (0-1)

Au marcat: Marius Hosu (min. 78) / Călin Vădan (min. 6), Istvan Svarczkopf (min. 52 din 11 m), şi Bogdan Nyilvan (min. 68)

CAO Oradea: Gheţe – Jurcă, Letan, D. Stan, Panti (min. 53 Ioviţă) – Haş – ctp (min. 75 Cr. Copil), Tenche (min. 53 Cherman) – D. Costea, A. Iacob (min. 46 Dobrescu – min. 63 eliminat), A. Lezeu – M. Hosu. Antrenor: Florin Fărcaş

CSM Satu Mare: Curileac – V. Ţoca (min. 63 Cadar), Vădan (min. 84 Jakab), Simon, Ionescu – B. Nyilvan. I. Scvarczkopf – ctp, R. Ritli – Portik (min. 81 Faur), Tincău şi Chitas. Antrenor: Zoltan Rotli.

Au arbitrat: Mircea Ardelean – Casian Băla şi Alina Mihoc (toţi din Arad)


Regiunea 2 Nord-Vest, Grupa A:

1 august  CSM Satu Mare – Someşul Dej  0-0 (3-5 la penalty-uri)

5 august  CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare  1-3

9 august  Someşul Dej – CAO 1910 Oradea (ora 17:30)


Clasament:

1. CSM Satu Mare        4 puncte

2. Someşul Dej              1 punct

3. CAO 1910 Oradea    0 puncte