Comuna Biharia va rămâne fără apă potabilă în plină arşiţă. Conducerea Companiei de Apă Oradea a anunţat vineri printr-un comunicat de presă că va sista furnizarea apei potabile în întreaga localitate începând cu data de 21 iulie. Conform evidenţelor companiei, Biharia a acumulat restanţe de peste 260.000 lei, fiind cel mai mare datornic al CAO după Electrocentrale şi comuna Sânmartin.

"Începând cu ziua de joi, 21 iulie, vom sista furnizarea apei potabile în întreaga localitate. CAO, în calitate de operator, are dreptul de sista furnizarea apei potabile pentru neplata la termen a facturilor lunare de apă", se menţionează în comunicatul companiei.

CAO a preluat serviciul de furnizare a apei în Biharia în octombrie 2010 pentru a putea atrage fonduri europene în valoare de 5,8 milioane euro din care să reabiliteze reţelele de apă şi canalizare din comună prin intermediul proiectului Aparegio.

Transferul de responsabilităţi a însemnat pentru locuitorii comunei, automat, triplarea tarifului pe metrul cub de apă de la 1,1 lei la 3,31 lei pe metrul cub, prin alinierea tarifelor la nivelul celor din Oradea.

Deoarece încă de la prima factură primită locuitorii comunei s-au răsculat împotriva CAO, pentru a evita ieşirea comunei din Aparegio, Primăria din localitate a cerut companiei să continue furnizarae apei dar să factureze consumul în contul administraţiei locale. "CAO a dat dovadă de toată înţelegerea pentru situaţia consumatorilor din localitatea Biharia, dar în pofida numeroaselor somaţii trimise către autoritatea publică locală, facturile lunare emise către Primărie nu au fost achitate de la data preluării serviciului în octombrie 2010 şi până în prezent", se menţionează în comunicat.

Prin ultimatumul formulat de Companie, locuitorii comunei Biharia sunt informaţi că până acum toate costurile companiei legate de furnizarea apei şi întreţinerea reţelei de apă au fost suportate până acum din încasările facturilor emise către consumatorii din Oradea. Iar acest lucru nu mai poate continua...

Citeşte pe aceaşi temă şi Răzmeriţă la Biharia: locuitorii vor referendum pe tema ieşirii din Aparegio