Fotbaliştii de la CAO Oradea s-au impus clar în derby-ul Seriei I din Liga a V-a, după ce, sâmbătă, au câştigat în deplasare, cu scorul de 5-1, pe terenul formaţiei Dinamo Leonardo Oradea.

Partida, care a contat pentru etapa a 7-a, s-a desfăşurat la Paleu şi a reunit peste 300 de spectatori.

Elevii antrenorului Florin Fărcaş s-au impus clar, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Primul gol al partidei a fost consemnat pe finalul primei părţi a jocului, în minutul 37, când a înscris Hering.

În repriza secundă, CAO s-a descătuşat şi a mrcat mai întâi prin E. Popa, în minutul 65, iar un minut mai târziu, Paşca a dus scorul la 3-0 pentru oaspeţi.

Fostul jucător al FC Bihorului, Andrei Haş a mărit şi mai tare diferenţa, înscriind pentru CAO în minutul 78, după o acţiune pe care a luat-o pe cont propriu. Umilinţa celor de la Dinamo Oradea nu s-a oprit şi peste numai trei minute, Cârjan a înscris pentru 5-0 în favoarea celor de la CAO.

Totuşi, golul de onoare pentru gazde l-a reuşit chiar antrenorul jucător al celor de la Dinamo Leonardo, George Zima, care a stabilit, dintr-un penalty, în al doilea minut de prelungire, scorul final, 1-5.

Astfel, CAO 1910 Oradea a mai făcut un pas important către Liga a IV-a, având acum cinci puncte avans faţă de ocupanta locului II, Inter Aştileu, care sâmbătă a învins în deplasare Cetatea Biharia, cu 4-0, şi şase mai multe decât Minerul Şuncuiuş, de pe locul III, echipă victorioasă cu 8-0 pe teren propriu, cu Toldy Sânnicolau de Munte. Dinamo Leonardo Oradea a căzut după acest joc pe locul IV, cu şapte puncte mai puţin decât liderul.


Dinamo Leonardo Oradea – CAO 1910 Oradea 1-5(0-1)

Au marcat: G. Zima (90+2 din 11 m) / Hering (min. 37), E. Popa (min. 65), Paşca (min. 66), Haş (min. 78) şi Cârjan (min. 81)

Dinamo: R. Simuţ – S. Matei, M. Samuilă, P, Tihamer, Fazekas, Satmari, C. Paşca, Ember, M. Junc, Hodişan, S. Grozav. Au mai evoluat: G. Fărcuţ, G. Zima, R. Bălăiban, L. Mitra, C. Coste. Antrenor: George Zima

CAO 1910: Egri – Man, Panti, Hering, E. Ţîrtea, Haş, E. Popa, L. Jurca, D. Sabău, D. Costea, R. Paşca. Au mai jucat: Cârjan, Câmpean, Raţ, G. Mangra, Ad. Balogh. Antrenor: Florin Farcaş

Au arbitrat: Daniel Dumuţa – Călin Putyer şi Gabrian Terici.