Federaţia Română de Fotbal, împreună cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal, au stabilit, pe date calendaristice, modul în care se va încheia sezonul competiţional 2019-2020 şi cum va începe sezonul competiţional următor.

În esenţă, CAO Oradea va susţine jocurile de baraj în perioada 1-9 august, în timp ce semifinalele Cupei României, faza judeţului Bihor, vor avea loc pe 18 iulie. Sezonul următor din Liga a III-a va debuta pe 29 august.

Calendarul activităților

Deciziile au fost luate marţi, într-o nouă şedinţă de lucru online între administraţia Federaţiei Române de Fotbal şi administraţiile Asociaţiilor Judeţene de Fotbal din întreaga ţară.

Şedinţa a stabilit o serie de repere importante pentru fotbalul din ligile inferioare în perioada următoare. S-a stabilit, astfel, un scenariu de finalizare a sezonului competiţional 2019-2020 şi începerea sezonului 2020-2021, după cum urmează:

- din 15 iunie deschiderea bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor pentru fotbalul amator în funcţie de măsurile luate de autorităţi;

- 15 iunie - propunere pentru permiterea suporterilor la o capacitate de 10 la sută a stadioanelor;

- 1 iulie – reluarea competiţiilor şi desfăşurarea acestora până în 27 iulie, acolo unde este cazul;

- 27 iulie – transmiterea către FRF a campioanelor judeţene;

- 1-9 august – desfăşurarea barajelor pentru promovare în Liga a III-a;

- pâna la data de 5 august - transmiterea către FRF a câştigătoarelor Cupei României la nivel judeţean;

- 11 august – prima etapă din cadrul Cupei României FRF;

- 12 august – termen pentru echipele nou promovate de depunere a cererii de înscriere şi afiliere;

- 12 august- termen pentru echipele nou promovate de depunere a documentelor de certificare la Liga a III-a (Cluburile de Liga a IV-a care nu au reuşit promovarea în urma barajului, se pot înscrie până la data de 12 august, urmând să intre pe o listă de aşteptare pentru a ocupa locurile rămase vacante din Liga a III-a);

- 29 august - data de începere a sezonului 2020-2021 la Liga a III-a.

Ce se întâmplă în fotbalul județean

În ceea ce priveşte competiţiile organizate de AJF Bihor, forul fotbalistic judeţean reaminteşte că reprezentanta la barajul de promovare pentru Liga a III-a este ACS CAO 1910 Oradea. "AJF Bihor urează mult succes formaţiei campioane la acest examen dificil", arată un comunicat.

Semifinalele fazei judeţene Bihor a Cupei României se vor disputa în data de 18 iulie între Universitatea Oradea - A.C.S. CAO 1910 Oradea şi Crişul Sântandrei - Viitorul Borş. Apoi, în funcţie de traseul echipei ACS CAO 1910 Oradea se vor stabili două date pentru finala Cupei. În acest sens, AJF Bihor a propus 22 iulie, dacă ACS CAO Oradea va accede în finala Cupei României, şi 25 iulie în orice altă situaţie.

Conducerea forului fotbalistic bihorean mai informează că, pentru a fi programate la jocuri ori pentru a se înscrie în noul sezon, echipele trebuie să nu aibă restanţe financiare faţă de AJF Bihor.

"Referitor la jucătorii care sunt sub contract, cărora le-au expirat înţelegerile cu cluburile respective, acestea vor putea fi prelungite cu acordul ambelor părţi, printr-un act adiţional între jucător şi club şi înregistrate la AJF. Perioada acestor contracte va fi până la finalul sezonului 2019-2020. Referitor la jucătorii care au fost transferaţi pe o perioadă determinată, înţelegerile pot fi prelungite cu acordul cluburilor implicate şi acordul jucătorului conform Regulamentului, până la finele sezonului 2019-2020. Perioada transferurilor pentru sezonul viitor va fi anunţată ulterior de FRF cu acordul FIFA. Valabilitatea vizelor medicale ale jucătorilor nu se prelungeşte din cauza pandemiei COVID. Pentru a avea drept de joc, jucătorii trebuie să obţină vize medicale valabile, conform ROAF", se mai precizează în informarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor.