Etapa a 7-a a campionatului Ligii a III-a la fotbal a programat sâmbătă, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" din Oradea derby-ul judeţului Bihor, între echipele CAO 1910 Oradea şi CSC Sânmartin, meci care a fost decis pe final, printr-un gol marcat de gazde în minutul 82.

CAO obţine, astfel, cea de-a doua victorie din actualul sezon şi acumulează 8 puncte, egalând formaţia din Sânmartin, dar graţie unui golaveraj mai bun ocupă locul 5, faţă de poziţia a 6-a, CAO.

Antrenorul Florin Fărcaş a trimis în teren de la început pentru echipa orădeană următoarea formulă: Verdeş – Mintaş, Panti, Ioviţă – Cr. Copil, Letan, Ardelean, Lazăr – Lezeu, C. Roşu şi Hosu. De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei din Sânmartin, Cosmin Bodea, a început meciul cu: Barabas – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene – R. Pop, Baciu, Habakuk, Ionuţ Ban – Sorian – Sergiu Pop.

Prima repriză a aparţinut orădenilor, care şi-au creat câteva ocazii, prin Hosu în minutul 22, care a reluat cu capul în bară, iar mai apoi Ioviţă a trimis din trei metri, dar portarul Barabaş a salvat incredibil. După numai trei minute, acelaşi Hosu a scăpat singur, dar a fost faultat la 25 de metri de poartă. Ulterior, Cr. Copil a trimis pe lângă vinclu.

Chiar în finalul primei reprize, cei de la Sânmartin au avut şi ei o bună ocazie, în minutul 44, când după o lovitură de colţ executată de Sorian, Lupşe a reluat cu capul, dar mingea a lovit transversala.

Repriza a doua a fost mai echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, dar cei care reuşesc să dea lovitura sunt gazdele, CAO, care în minutul 82 au înscris, după ce Dobrescu, intrat pe parcurs, a trimis o pasă filtrantă pentru Raul Ardelean, iar şutul plasat al acestuia l-a învins pe portarul Sânmartinului, Barabaş.

Cum până la ultimul fluier al arbitrului nu s-a mai întâmplat nimic, jucătorii de la CAO 1910 Oradea şi-au adjudecat partida cu scorul de 1-0, rezultatul consemnând şi o premieră, fiind prima victorie pe teren propriu în eşalonul III pentru formaţia pregătită de Florin Fărcaş.


CAO 1910 Oradea – CSC Sânmartin 1-0 (0-0)

A marcat: R. Ardelean (min. 83)

CAO 1910: C. Verdeş – B. Mintaş, C. Letan, A. Panti, Cr. Copil, R. Ardelean (min. 88 Urbanovschi), An. Lazăr (min. 46 Cherman), Ioviţă, C. Roşu, Al. Lezeu (min. 78 V. Dobrescu), M. Hosu (min. 88 D. Costea). Antrenor: Florin Farcaş

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, D. Lupşe, A. Pintea, M. Arsene, Habakuk, Al. Sorian, R. Pop, I. Ban (min. 57 P. Suciu), R. Baciu (min. 46 D. Sfârlea), Sg. Pop (min. 74 Dardai). Antrenor: Cosmin Bodea

Au arbitrat: Andrea Klein – Petrică Ionuţ Câmpeanu (ambii din Cluj-Napoca) şi George Suciu (Câmpia Turzii)


Etapa a 7-a a Seriei a 10-a din Liga a III-a la fotbal:

Sâmbătă, 24 octombrie 

CA Oradea – CSC Sânmartin 1-0
Raul Ardelean (82)

Someşul Dej – Progresul Şomcuta Mare 2-0
Mihai Maxin (58), Ionuţ Dobre (80)

SCM Zalău – Sportul Şimleu Silvaniei 4-2
Raul Stanciu (17), Sebastian Culda (30, 38), Sebastian Duma (75) / Adelin Neaga (24), Marius Leitan (27)

Minaur Baia Mare – Unu Fotbal Club Gloria 2-1
Răzvan Lupu (38), Mircea Donca (47) / Marius Curtuiuş (53)

Miercuri, 4 noiembrie, ora 14:00

Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare


În clasament, CSC Sânmartin şi CAO 1910 Oradea au câte 8 puncte şi ocupă poziţiile 5-6, în timp ce pe primele poziţii se află SCM Zalău cu 16 puncte, Minaur Baia Mare cu 15 puncte şi Sportul Şimleu Silvaniei, cu 11 puncte.