În acest sfârşit de săptămână se va da startul într-o nouă ediţie a campionatului Ligii a III-a la fotbal.

După mult timp, judeţul Bihor va avea din nou trei echipe participante în competiţie. Este vorba despre CSC Sânmartin, Luceafărul Oradea şi nou-promovata CAO 1910 Oradea.

După ce au trecut peste bătăliile şi emoţiile barajului de promovare, jucătorii de la CAO şi-au continuat pregătirile pentru impactul cu eşalonul superior, iar antrenorul Florin Fărcaş se declară mulţumit de modul cum au răspuns fotbaliştii la antrenamente.

"Aşteptăm cu nerăbdare începerea campionatului, suntem pregătiţi, suntem încrezători şi sper că vom arăta bine. Dorim să practicăm un joc plăcut, iar jucătorii tineri să prindă curaj şi experienţă!", a declarat tehnicianul Florin Fărcaş (foto al doilea, stânga sus), pentru BIHOREANUL.

Pentru a fi pregătiţi cât mai bine de impactul cu eşalonul superior, orădenii de la CAO au şi realizat câteva achiziţii de jucători cu experienţă, între timp, care să-i ajute pe mai tinerii lor colegi să facă faţă cu brio rigorilor Ligii a III-a.

"Avem un lot cu mulţi jucători tineri, ceea ce este şi obiectivul nostru de a da posibilitate tinerilor jucători să crească fotbalistic şi să ajungă acolo unde îşi doresc cu adevărat. Am realizat şi câteva transferuri care să aducă experienţă, cât şi plus de calitate jocului nostru! Este vorba de Constantin Roşu (primul stânga sus), Bogdan Mintaş (stânga jos), Cosmin Verdeş (dreapta sus) şi Cristian Urbanovschi (dreapta jos)", a mai adăugat antrenorul principal al formaţiei bihorene.

Lotul, întărit

Principalul transfer îl reprezintă Constantin Roşu, adus pentru a întării atacul. Acesta are o carte de vizită impresionantă pentru nivelul unei echipe de Liga a III-a. Astfel, el a jucat pe la: Luceafărul Oradea (2010–2013), Gloria Bistriţa (2013–2014), Luceafărul Oradea (2014–2015), FC Botoşani (2015–2016), Luceafărul Oradea (2016–2019), Crişul Chişineu-Criş (2019) şi CSC Sânmartin (2020).

Un alt jucător important transferat în aceste zile este fundaşul central Bogdan Mintaş, care a evoluat şi la FC Bihor. Traseul sportiv al lui Mintaş cuprinde însă echipele: Luceafărul Oradea (juniori), Luceafărul II Oradea (2011–2012), Luceafărul Oradea (2012–2013), FC Bihor Oradea (2013–2014), CSC Sânmartin (2014–2015), FC Bihor Oradea (2015–2016), Cetate Deva (2016), Performanţa Ighiu (2016), CS Oşorhei (2017), Cetate Deva (2017–2018), AFC Odorheiu Secuiesc (2018–2019) şi Luceafărul Oradea (2019–2020).

Un alt fundaş adus este Cristian Patrik Urbanowski, care evoluează pe postul de apărător dreapta şi este un produs al LPS Bihorul Oradea. La nivel de seniori a debutat pentru Viitorul Borş, în Liga a 4-a, ulterior evoluând pentru FC Hidişel, Universitatea Oradea şi Unirea Valea lui Mihai. Urbanowski a mai cochetat însă de-a lungul carierei sale şi cu unele echipe din Ungaria.

Cel care a fost primul transfer pentru CAO în această vară a fost însă Cosmin Ioan Verdeş, un portar bine cunoscut la nivelul judeţului Bihor, acesta activând de-a lungul carierei sale între buturile mai multor echipe din zona metropolitană a municipiului reşedinţă de judeţ. "Impunătorul goalkeeper orădean a evoluat la nivelul eşaloanelor 2, 3 şi 4, demonstrând până acum că poate fi un pilon de bază al defensivelor bihorene", după cum notează site-ul oficial al clubului orădean.

Primul adversar, sâmbătă

În prima etapă din noua ediţie a campionatului Ligii a III-a, CAO 1910 Oradea va evolua sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17, pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în compania echipei SCM Zalău.

Din păcate, din cauza condiţiilor de pandemie, accesul spectatorilor nu va fi permis la acest meci.

"Ne aşteaptă un joc greu cu o echipa experimentata la nivel de Liga a III-a, cu mulţi jucători care au evoluat la nivele superioare", a prefaţat anternorul Florin Fărcaş meciul.