Etapa de debut a noii ediţii a campionatului Ligii a III-a la fotbal a adus pentru cele trei echipe bihorene doar două puncte, respectiv două rezultate de egalitate şi o înfrângere.

Singura dintre cele trei care a evoluat pe teren propriu a fost nou-promovata CAO 1910 Oradea, care a primit replica sălăjenilor de la SCM Zalău. Meciul, care s-a desfîşurat la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, însă orădenii se pot declara nemulţumiţi, pentru că pe final, în minutul 88, au ratat un penalty.

Antrenorul Florin Fărcaş a început jocul cu: Verdeş - Cr. Copil, Mintaş, Stan, L. Ioviţă - C. Roşu, Letan, Ardelean, Lezeu - Blăgea - Hosu.

Dacă prima repriză le-a aparţinut oaspeţilor, care au şi marcat în minutul 35, dintr-un penalty, transformat de Raul Stanciu, în urma unui fault făcut în careu de fundaşul central Mintaş, în partea a doua elevii antrenorului Florin Fărcaş au avut mai mult iniţiativa, au şi restabilit egalitatea, în minutul 53, prin Marius Hosu, dar au mai şi ratat alte două ocazii bune, în minutele 82 şi 88. Mai întâi, acelaşi Hosu nu a reuşit să înscrie singur cu portarul, iar apoi, în minutul 88, după ce Letan a obţinut lovitura de la 11 metri, Costea a ratat-o, irosind şansa ca nou-promovata CAO să debuteze cu o victorie în eşalonul III.

Chiar dacă a fost frustrarea ratării victoriei, antrenorul Florin Fărcaş s-a declarat, la final, mulţumit de prestaţia elevilor săi, "în compania unui adversar foarte bun, pentru că SCM Zalău, din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai bune echipe din serie, dacă nu cumva cea mai bună", după cum a precizat Fărcaș pentru BIHOREANUL.

În repriza a doua, tehnicianul principal al celor de la CAO i-a mai introdus pe teren pe Costea, Iacob şi Urbanovschi.

Doar egal şi pentru CSC Sânmartin

Celălalt punct cucerit de echipele bihorene în prima etapă a Ligii a III-a l-a reuşit CSC Sânmartin, care a remizat cu scorul de 2-2, pe terenul unei alte nou-promovate, Sportul Şimleu Silvaniei.

Gazdele au deschis destul de repede scorul, în minutul 10, prin Guiti Ismael, dar Denis Dardai a restabilit egalitatea, în minutul 22, cu un şut imparabil de la 30 de metri, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.

În partea a doua, elevii antrenorului Cosmin Bodea au trecut în avantaj, cu 2-1, după ce Sergiu Pop a înscris pentru CSC din penalty, în minutul 68.

Deşi au avut superioritate numerică, pentru că la faza penalty-ului, arbitrul a eliminat un jucător al gazdelor, bihorenii nu au ştiut să gestioneze bine avantajul, iar pe final s-au văzut chiar egalaţi, după ce Adelin Neaga a înscris în minutul 78 pentru gazdele de la Şimleu. Din păcate, partida s-a încheiat doar cu un rezultat la egalitate, scor 2-2, fapt care l-a nemulţumit pe preşedintele clubului CSC Sânmartin, Alexa Krenek, care a declarat BIHOREANULUI că echipa sa a jucat slab, în mod surpinzător. "Sunt total nemulţumit, nu atât de rezultat, cât de jocul echipei. Am condus cu 2-1, am evoluat şi în superioritate numerică şi, din păcate, nu am obţinut victoria. Nu înţeleg ce se întâmplă, dar o să am o discuţie cu băieţii", a spus Krenek.

În jocul de la Şimleu Silvaniei, antrenorul principal al bihorenilor, Cosmin Bodea a utilizat echipa: Barabaş - Dardai, Nogo, Pintea (Ember), Lupşe - Arsene, Habacuc - Sfârlea (S. Brata), Sorian, I. Ban (Fl. Pop, R. Baciu) - Sg. Pop.

Joc bun, dar înfrângere pentru Luceafărul

În fine, cea de-a treia formaţie bihoreană din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, Luceafărul Oradea a jucat sâmbătă lângă Dej, la Vad, cu echipa Someşul Dej, proaspăt promovată şi ea în eşalonul al treilea.

Deşi au făcut un joc bun, elevii antrenorului Ciprian Dianu au trebuit să se recunoască învinşi în această primă etapă.

La pauză s-a intrat cu scor egal, 0-0, apoi, în partea secundă, după o greşeală în lanţ a formaţiei orădene, gazdele au deschis scorul prin Paul Colţa, iar apoi oaspeţii au acuzat şocul şi după doar câteva minute au primit şi pe cel de-al doilea gol, înscris de Ionuţ Dobrea.

La 0-2 le-a mai fost greu tinerilor jucători de la Luceafărul să mai revină şi, deşi au avut ocazii de a marca, nu au reuşit nici golul de onoare, partida încheindu-se cu victoria la două goluri diferenţă a dejenilor, spre dezamăgirea antrenorului Ciprian Dianu.

"E frustrant, pentru că am avut o evoluţie bună. Am avut ocazii clare de a marca. Spre exemplu, în prima repriză, prin Toderici şi Marina. A venit apoi acel gol al lor, după o greşeală în lanţ din partea noastră, iar apoi tinereţea şi-a spus cuvântul, pentru că am acuzat şocul. Am primit apoi şi golul 2, iar ulterior ne-a fost greu să mai revenim. Dar, per ansamblu, sunt mulţumit de evoluţia echipei mele, chiar dacă rezultatul nu ne convine", a precizat tehnicianul Ciprian Dianu, pentru BIHOREANUL.

Antrenorul Luceafărului a trimis în teren echipa: Răileanu – Gunie, Oros, Laza, Drăgan – Toderici (Jurcuţ), Higyed (Gheban), Novak – Ţârtea (Balogh), Marina (Farcaş) şi Ban.


Rezultatele şi marcatorii primei etape din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Sportul Şimleu Silvaniei – CSC Sânmartin 2-2
Guiti Ismael (10), Adelin Neaga (78) / Denis Dardai (22), Sergiu Pop (68 – penalty)
CSM Satu Mare – Unu Fotbal Club Gloria 4-2
Raul Ziman (49, 76), Florin Chitaş (65 – penalty), Kevin Barth (73) / Sandu Boboci (25), Claudiu Meşter (85)
Progresul Şomcuta Mare – Minaur Baia Mare 1-3
Pavel Nemeş (71) / Ciprian Stanciu (15), Vasile Pop (38, 61 – penalty)
CAO 1910 Oradea – SCM Zalău 1-1
Marius Hosu (53) / Raul Stanciu (35 – penalty)
Someşul Dej – Luceafărul Oradea 2-0
Paul Colţa (), Ionuţ Dobrea ()

În runda viitoare, sâmbătă, 19 septembrie, va avea loc şi primul derby bihorean. CSC Sânmartin va primi replica celor de la Luceafărul, în timp ce CAO 1910 Oradea va evolua în deplasare, la Baia Mare, pe terenul celor de la Minaur.