Cum ştiţi, pe lângă Băile Felix şi Băile 1 Mai, am mai identificat o staţiune balneară: Consiliul Judeţean. Acolo e ca-n rai: muncă ioc sau mai deloc, e la loc cu verdeaţă, lângă Parcul Traian, nu este durere şi canci întristare.

La aşa avantaje, nu putea Primăria Oradea să nu-şi construiască la rândul ei o staţiune similară, unde cei sătui de muncă să-şi găsească un post călduţ până la pensie. Şi  a găsit-o în persoana juridică Administraţia Imobiliară Oradea. Aşa cum îi spune numele, lucurile acolo sunt imobile rău. Băieţii directorului general Cristi Beltechi şi ai celor (numai!) trei directori generali adjuncţi au serioase probleme de serviciu.

Din cauză că nu aveau chef de muncă, slujbaşii de la AIO n-au urmărit garanţia de 500.000 de euro pe care dezvoltatorul italian trebuia s-o depună în cazul podului Macio. N-am auzit ca, în urma unei şedinţe în biroul primarului, să curgă pe sub uşă sângele celui vinovat. Deşi e vorba de jumate de milion de euro pagubă!

În cazul scandalului cu parcările, la fel. În Oradea, s-a ajuns să se facă fizic parcări mai repede decât pot cei de la AIO să întocmească documentaţiile aferente. Parcarea supraetajată din spatele Tribunalului nu poate fi legal dată în folosinţă fiindcă e în aer cu avizul de la Pompieri, iar neîncasarea taxelor de parcare, la care s-a ajuns tot din cauza deştepţilor de la AIO, aduce serioase prejudicii bugetului local.

Spunea pe vremuri primarul Bolojan că pe sistemul public trebuie să pui constant presiune, dacă vrei să funcţioneze. Dar asta a fost cândva! Trataţi cu sfială, subalternii săi au ajuns, azi, să producă pagube considerabile bugetului local. Întrebarea este: până la urmă cine plăteşte?