Poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică şi cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Bihor şi jandarmi au pornit, miercuri, acţiuni comune de control la mai multe firme profilate pe prelucrarea, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.

"Au fost verificate 17 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 41.000 lei", a transmis, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Cea mai mare amendă, de 30.000 lei, a încasat-o o firmă în insolvenţă din Remetea, care, după cum au descoperit poliţiştii, au primit în depozit, fără documente legale de provenienţă, 931,11 metri cubi de material lemnos, din care 503 metri cubi de lemne de foc de diferite specii şi 428,11 metri cubi de lemn rotund de diferite specii, material lemnos.

În momentul controlului, lemnul fusese comercializat, deja, la diferite firme, motiv pentru care poliţiştii au dispus confiscarea banilor încasaţi din vânzări, în sumă de 116.770,41 lei.