Un bihorean în vârstă 32 ani din comuna Borş s-a ales cu dosar penal după ce, joi după amiaza, poliţiştii l-au prins pe o stradă din Oradea cu 1250 de pachete de ţigări ruseşti în maşină.

Bărbatul, urmărit deja de mai mult timp de poliţişti, a fost oprit în trafic în jurul orei 17, pe strada Dealului, de un echipaj format din polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier, ţigările marca Rothmans de provenienţă rusească fiind găsite pe bancheta din spate a maşinii.

Întreaga marfă a fost ridicată iar bărbatul este anchetat acum de poliţişti pentru “deținere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VIII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete”, infracţiune pedepsită cu închisoare între 1 şi 5 ani.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea ilegală a țigaretelor marcate necorespunzător este de aproximativ 11.250 lei.