Un bărbat în vârstă de 31 ani a fost reţinut pentru 24 ore, după ce a fost prins pe DN 75, în localitatea Câmpani, cu aproape 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în bena autoutilitarei.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, maşina condusă de bărbatul în vârstă de 31 ani din comuna Albac, judeţul Alba, a fost oprită duminică, pe DN 75, în localitatea Câmpani, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, cu sprijinul colegilor de la Secția 10 de Poliție Rurală Ștei.

"Acesta transporta, în bena unei autoutilitare, ascunse în spatele unor lăzi de plastic goale, 10 colete înfoliate, în care se aflau 149.900 de țigarete (7.495 de pachete de țigarete), fără a fi marcate, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă", se arată în informarea Poliţiei Bihor. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, bărbatul de 31 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuza de contrabandă în varianta asimilată.

Luni, 17 iunie, tânărul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, „în vederea dispunerii de măsuri legale".

Totodată, polițiștii au indisponibilizat cele 7.495 de pachete de ţigări, un terminal mobil, 90 lei, găsiți asupra bărbatului, precum și autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii.

Prejudiciul total, cauzat astfel bugetului consolidat al statului, este de peste 150.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!