Poliţiştii bihoreni au terminat percheziţile declanşate, miercuri dimineaţă, în dosarul grupării care alimenta pieţele orădene cu ţigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, în total, în urma descinderilor, echipajele de poliţişti au confiscat ţigări şi tutun de peste 100.000 lei, numerar în sumă totală de 30.000 lei şi 12.000 euro, precum şi mai multe caiete şi agende legate de reţeaua  prin care se distribuiau ţigările.

Cele 27 de persoane implicate în afacere, orădeni cu vârste între 29 şi 61 de ani, sunt în  audieri. "Faţă de acestea, urmează să fie dispuse măsurile legale. Cei găsiţi vinovaţi riscă pedepse de la 2 la 10 ani, precum şi interzicerea exercitării unor drepturi", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Un număr de 38 de percheziţii domiciliare au fost declanşate miercuri dimineaţă de poliţiştii Serviciului de pentru dovedirea unei grupări acuzate de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani. La acţiunea coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au participat peste 120 de poliţişti din Poliţia Bihor şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

În total, în urma acţiunii de miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au inculpat 24 de persoane, dintre care 16 au fost reţinute, iar 9 persoane sunt cercetate sub control judiciar, având interdicţie de a mai intra în pieţele, târgurile şi oborurile din judeţul Bihor.

Totodată, poliţiştii au aplicat sechestru asigurator bunurile achiziţionate de suspecţi în ultimii 3 ani, măsura va permite recuperarea prejudiciului pe care l-au cauzat bugetului. 

Citiţi unde au avut loc scotocirile, cum funcţiona gruparea de contrabandişti  şi ce pagubă au provocat bugetului de stat în articolul:

Percheziţii în Bihor şi Hajdu Bihar între contrabandiştii de ţigări: 27 persoane au fost "săltate" pentru audieri"