Captura de miercuri de pe Şoseaua Borşului a fost făcută de câteva echipe mixte formate din comisari ai Gărzii Financiare Bihor şi ofiţeri ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Bihor şi Ilfov, în cadrul campaniei de combatere a evaziunii fiscale din domeniul agro-alimentar.

"Câteva asemenea echipe mixte au oprit în trafic, imediat după intrarea în ţară, mai multe autovehicule care transportau fructe, legume, carne şi ouă achiziţionate prin sistemul de achiziţie intracomunitar, dar ai căror şoferi aveau documente fictive", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au constatat că beneficiarii mărfurilor urmau să fie patru firme-fantomă administrate de cetăţeni irakieni, care aveau sedii sociale fictive pe raza judeţului Ilfov.

"Dat fiind că documentele de transport erau fictive, la fel ca societăţile comerciale cărora le era destinată marfa, s-a luat măsura confiscării acesteia. Este vorba de 108.981 kilograme de banane, piersici, struguri, portocale, pere şi roşii, plus 20.000 kilograme de carne şi 298.000 ouă, valoarea totală a acestora fiind de 392.000 lei", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Dinu a precizat, de asemenea, că societăţile comerciale ce deţin autocamioanele au fost şi ele sancţionate, cu amenzi de câte 10.000 de lei fiecare.