Un număr de 13 arme letale, neletale și arbalete, mai multe lunete şi un amortizor, săgeţi cu vârf metalic, dar şi aproape 9.500 de cartușe au fost confiscate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor în urma unor percheziţii domiciliare desfăşurate la două adrese din Oradea şi comuna Diosig. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

Acţiunea s-a desfăşurat, miercuri, la locuinţele unui bărbat în vârstă de 50 ani din comuna Diosig şi la o femeie în vârstă de 27 ani din Oradea, cei doi fiind, potrivit surselor BIHOREANULUI, tată şi fiică. Cel dintâi este un colecţionar împătimit de arme pe care le-ar fi cumpărat în perioada în care a lucrat în străinătate, însă pe care le-a introdus clandestin în România. 

Într-un comunicat transmis pe marginea cazului, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, la locuinţele percheziţionate s-au găsit 10 arme, dintre care trei arme letale, lungi și alte 7 arme neletale, de diferite tipuri și calibre, 3 arbalete, 9.428 de proiectile neletale, de diferite calibre, 14 săgeți cu vârf metalic, 6 lunete și un amortizor. Valoarea estimată a capturii depăşeşte 15.000 euro.

Majoritatea armelor au fost găsite în casa bărbatului, fiica sa având în locuinţă doar un pistol pentru care, la fel ca tatăl ei, nu avea autorizaţie. "Persoanele în cauză nu sunt autorizate să dețină, să poarte sau să folosească arme letale sau neletale supuse regimului autorizării", se arată în informare. 

Toate armele și muniția descoperite au fost ridicate de polițiști, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În prezent, el este cercetat în stare de libertate, la fel ca fiica sa, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.