Captură uriaşă a poliţiştilor şi procurorilor Antidrog din Oradea, care au confiscat peste 200 kilograme de canabis şi aproape 11.000 euro în urma unor descinderi organizate marţi în judeţ. Patru persoane, toate din Oradea, au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc. 

Potrivit unor comunicate transmise joi de Biroul de presă al DIICOT şi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, cei patru bihoreni au cumpărat în cursul lunii iunie un teren de 60.000 metri pătraţi într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure, pe care apoi au înfiinţat o cultură de canabis.

Plantele erau crescute în două solarii de mari dimensiuni, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație.

Solarii cannabis Bihor

"În momentul percheziţiilor domiciliare, aici se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare", se arată în informarea DIICOT. 

Masa vegetală, în greutate de 203 kg, a fost ridicată pentru cercetări.

De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, poliţiştii au găsit o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor.

Aici se aflau echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice cultivării plantelor de canabis.

"Ulterior, organele de cercetare penală au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară în Oradea, la imobilele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sume de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile", scrie în comunicatul poliţiştilor.

Patru persoane au fost reţinute miercuri, pentru 24 ore, de poliţiştii Serviciului Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Joi, toţi patru vor fi prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurător asupra imobilului și a terenului aferent, folosite exclusiv în scopul înființării culturii de cannabis care, potrivit surselor BIHOREANULUI, se află în localitatea Şerani, comuna Borod, într-o zonă foarte greu accesibilă. De altfel, proprietatea a fost aleasă special din acest motiv, traficanţii sperând să nu fie descoperiţi.

Acțiunea de miercuri a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Oradea, al poliţiştilor din Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al jandarmilor bihoreni. 

Cercetările sunt desfăşurate în caz de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!