Extrădat din Ecuador în vara trecută, Valeriu Popa (fost Flonta), liderul unuia din cele mai mari şi mai active filiere de trafic de droguri din Bihor şi condamnat până în prezent în două dosare pentru trafic de droguri, a fost din nou trimis în judecată.

Procurorii DIICOT Oradea au anunţat, vineri, finalizarea unei anchete în care bărbatul a fost trimis în judecată alături de alte 9 persoane, pentru constituirea unui grup infracţional organizat specializat pe trafic de droguri de mare risc. Din anchetă reiese că Popa a constituit şi finanţat întreaga afacere, procurând 12,5 kg cocaină din mai multe state din America de Sud, droguri pe care, mai apoi, le-a expediat în ţară prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, şi a încercat să le transfere în Ungaria, unde urmau să fie vândute la preţul de 50.000 euro/kg.

"Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia", se arată în comunicatul DIICOT Oradea, precizându-se că suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informaţii.

Extrădat în vara trecută din Ecuador, Valeriu Popa se află deja în Penitenciar, fiind condamnat deja la 25 de ani de închisoare, tot pentru trafic de cocaină şi constituire de grup infracţional organizat. Este vorba despre celebra filieră din satul Zăvoiu, pe care Popa a pus-o în picioare în 1999 din Columbia.

Citiţi mai multe despre cel mai "neliniştit" traficant de droguri din Bihor în articolul: "Extrădat din Ecuador, Valeriu Popa, capul celei mai active filiere de droguri din Bihor a obţinut reducerea pedepsei sale cu 15 ani"