Un băiat în vârstă de 16 ani din comuna Răbăgani a ajuns în ancheta poliţiştilor din Beiuş după ce, miercuri seară, a provocat un carambol pe un drum judeţean, circulând la volanul unui tractor neînmatriculat, dar şi neiluminat.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, evenimentul rutier s-a produs miercuri seara în jurul orei 20, pe drumul judeţean 764K, în localitatea Coşdeni din comuna Pomezău.

Un localnic în vârstă de 43 ani, aflat la volanul unui Volvo, a izbit din spate un tractor agricol neiluminat, condus, în aceeași direcție, de un tânăr de 16 ani, din comuna Răbăgani. În urma impactului, tractorul ar fi fost proiectat pe sensul opus de circulație, unde a acroșat un Volkswagen Golf. 

Din fericire, accidentul rutier nu s-a soldat cu victime.

În urma cercetărilor făcute de poliţiştii Secției 2 de Poliție Rurală Beiuș, s-a constatat că tractorul agricol nu este înmatriculat sau înregistrat în circulație, iar tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că adolescentul prezenta o concentrație alcoolică de 0,06 mg/l alcool în aerul expirat.

Ca urmare, băiatul s-a ales cu dosar penal pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducere fără permis.

Cercetările sunt continuate la Secția 2 de Poliție Rurală Beiuș sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!