Asociaţia Caritas Eparhial mai are nevoie de 200.000 de euro pentru a construi o grădiniţă din donaţii în cartierul Tineretului din Oradea. Pentru a aduna întreaga sumă, ONG-ul a lansat campania "Creştem Oradea Împreună", prin care îi invită pe bihoreni, dar şi firmele din judeţ să contribuie la construcţia clădirii.

Reprezentanţii ONG-ului, înfiinţat de Episcopia Greco–Catolică, au anunțat proiectul construcției Grădiniţei "Frenţiu" pe strada Caporal Constantin Muşat din cartierul Tineretului din Oradea încă din toamna anului trecut, spunând că îşi doresc ca aceasta să fie una dintre cele mai moderne din oraș. 

Viitoarea grădiniţă, a cărei construcţie - estimată la suma de 700.000 de euro - a început deja, se va afla pe un teren al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea.

Ea va putea găzdui 60 de copii, în trei săli de clasă, unde cei mici vor putea şi să doarmă.

În unitatea de învăţământ vor mai fi amenajate grupuri sanitare, un vestiar, o sală de mese, una de sport şi un cabinet medical.

Vezi cum va arăta grădiniţa: 

"Această campanie reliefează faptul că noi, Caritas Eparhial Oradea, ne-am ocupat de aproape două decenii de cei în vârstă, de nevoile lor, iar prin acest proiect facem un liant şi ne axăm şi pe vlăstare - copiii preşcolari, ne implicăm în comunitatea orădeană prin construcţia celei mai noi şi moderne grădiniţe, care ne dorim să fie un cadou al nostru, al tuturor oamenilor de bine pentru posteritate. Oferim persoanelor juridice implicate în proiect, în funcţie de pachetul ales, pe lângă recunoaşterea publică, şi creşterea vizibilităţii brandului propriu, posibilitatea de a contribui la un proiect care va creşte multe generaţii de acum înainte", a spus Ramona Paltin, manager pentru atragerea fondurilor.

Cei care doresc să ajute asociația o pot face donând pe Caritaseparhial.ro sau direct în contul organizaţiei: RO27BTRL0050120572616902.

Persoanele juridice pot susţine proiectul cu bani, completând un contract de sponsorizare, cu materiale de construcţii sau prin donarea unor bunuri pentru sălile de clasă.