În cea de-a treia zi a turneului din Africa, preşedintele României, Klaus Iohannis, şi soţia sa au vizitat un liceu de fete din Nairobi. Acolo, Carmen Iohannis a dansat pe ritmuri africane alături de mai multe tinere.

Potrivit site-ului Hotnews.ro, cuplul prezidenţial s-a aflat joi în capitala Kenyei, unde au avut un singur eveniment programat pe agenda oficială.

În prima parte a zilei, aceştia au vizitat un liceu de fete din Nairobi, unde au asistat şi la un dans tradiţional, la care au fost invitaţi şi cei doi soţi. Carmen Iohannis s-a alăturat acestora, însă preşedintele nu a făcut-o.

Administraţia prezidenţială a publicat câteva fotografii din timpul vizitei la Uthiru Girls High School.

De altfel, un parlamentar kenyan, Githua Wamacukuru, a postat, alături de fotografii, şi imagini video, în care se poate vedea cum soţia preşedintelui a dansat alături de tinerele kenyene. 

Şi Klaus Iohannis a postat un mesaj pe platforma X, în care se declară "foarte fericit" să viziteze liceul de fete, susţinând şi că a făcut o donaţie de mai multe computere şi ghiozdane pentru liceu, prin programul de Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare.

Potrivit programului oficial, Klaus şi Carmen Iohannis mai au programată o vizită în Tanzania de vineri până duminică.

Turneul prezidenţial în Africa este unul contestat de opinia publică din România, dat fiind că reprezintă a treia călătorie de acest gen anul acesta, după turneele efectuate în Asia şi America de Sud.

Acest turneu se va încheia pe 23 noiembrie şi va cuprinde şi destinaţiile Cabo Verde (Republica Capului Verde) şi Senegal. Înainte de a pleca în turneul african, preşedintele Klaus Iohannis a acordat distincţia Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan omologilor săi din Kenya, Tanzania, Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde) şi Senegal.

Programul oficial al vizitei include, printre altele, participarea la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi care au studiat în România.

Miercuri, şeful statului şi soţia sa au fost în safari, în Parcul Naţional Nairobi. Imaginile au apărut pe pagina de Facebook Kenya Wildlife Service.


(Sursa foto: Facebook - Kenya Wildlife Service)

Această vizită nu era în programul inițial. După apariția imaginilor, Administraţia Prezidenţială a transmis că "în cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată".

Reprezentanţii administraţiei prezidenţiale susţin că acest demers este unul favorabil atât pentru România, cât şi pentru statele de pe continetul african. "Vizitele în Africa sunt cu atât mai importante în contextul în care România a adoptat recent Strategia Naţională pentru Africa, denumită 'România - Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare şi educaţie, un document-cadru de viziune', prin care ţara noastră îşi propune revigorarea relaţiilor cu Africa şi aducerea lor la un nivel superior, în acord cu interesele României şi cu importanţa în creştere a Africii pe plan internaţional", se arată pe site-ul Presidency.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!