Carmen Soltănel este, de vineri, oficial, noul secretar al Consiliului Judeţean Bihor. Ea a fost prezentată de Radu Ţîrle în această calitate, în debutul şedinţei extraordinare, preşedintele citind o comunicare proaspăt primisă de la Agenţia Naţională a Funcţinarilor Publici (ANFP), prin care se anunţa câştigătorul concursului pe post.

Radu Ţîrle a felicitat-o pe funcţionară şi a precizat că la concursul câştigat de Carmen Soltănel au fost trei candidaţi, fără a-i nominaliza.

Aşa cum a mai relatat BIHOREANUL, principalul contracandidat, aflat în graţiile UDMR, a fost Ioan Groza, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, un personaj controversat, de numele căruia se leagă numeroase abuzuri din instituţie.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Groza a eşuat lamentabil la examenul de la ANFP, nereuşind să întrunească nici măcar nota minimă, 7, la lucrarea scrisă.

Secretarul judeţului avizează, pentru legalitate, dispoziţiile preşedintelui consiliului judeţean, hotărârile consiliului judeţean; asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul judeţean şi preşedintele acestuia, precum şi între aceştia şi prefect; organizează arhiva şi evidenţa statistică; asigură procedurile de convocare a consiliului judeţean, şi efectuarea lucrărilor de secretariat, redactează hotărârile consiliului judeţean; pregăteşte lucrările supuse dezbaterii consiliului şi comisiilor de specialitate ale acestuia.